Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2007-49

RK-15-2007-49.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-15-2007-49
NázevZměny v kapitole Regionální rozvoj
Zpracoval V. Novák
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuV kapitole Rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 Regionální rozvoj je alokováno 100 tis. Kč na produkt České tiskové kanceláře (dále jen ČTK), který umožňuje přístup do databáze analytických zpráv ČTK (paragraf 2199). Tento produkt měl být využit pro účely Profilu kraje Vysočina a měl především poskytnout informace o průmyslových podnicích na území kraje Vysočina.
Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR) se v průběhu března 2007 seznámil s databází fy Creditinfo Czech Republic, s. r. o., která by pro potřeby Profilu kraje Vysočina představovala mnohem širší zdroj informací než přístup do databáze archivních zpráv ČTK. Cena databáze Creditinfo Czech republic, s. r. o. činí 61 642,- Kč včetně DPH. ORR ověřil, že tento produkt již využívají také kraje Jihomoravský, Olomoucký a Zlínský.
Dále ORR obdržel nabídku od Masarykovy univerzity na zpracování Analýzy zahraniční pracovní migrace v kraji Vysočina. Jednalo by se o průzkum zaměstnanosti cizinců na území kraje Vysočina (ve spolupráci s cizineckou policií) a o průzkum dojížďky za prací z kraje Vysočina do zahraničí (dotazníkovým šetřením). Masarykova univerzita již obdobný průzkum prováděla na území Jihomoravského kraje. Cena Analýzy zahraniční pracovní migrace v kraji Vysočina činí 23 800,- Kč včetně DPH.
Návrh řešení Navrhuje se, aby místo pořízení produktu ČTK (přístup do databáze analytických zpráv archivu ČTK) byla zakoupena databáze Creditinfo - Firemní monitor ČR od fy Creditinfo Czech Republic, s. r. o. a Masarykovou univerzitou zpracována Analýza zahraniční pracovní migrace v kraji Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007, kapitole Regionální rozvoj, § 2199 je na přístup do databáze analytických zpráv archivu ČTK pro účely profilu PRKu schválena částka 100 tis. Kč, která může být použita po schválení tohoto materiálu v radě kraje na nový účel dle usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zakoupení databáze Creditinfo - Firemní monitor ČR od fy Creditinfo Czech Republic, s. r. o. a zpracování Analýzy zahraniční pracovní migrace v kraji Vysočina Masarykovou univerzitou místo původně plánovaného a v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 v kapitole Regionální rozvoj schváleného pořízení přístupu do databáze analytických zpráv archivu ČTK.
Odpovědnost ORR
Termín 30.6.2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz