Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2007-40

RK-15-2007-40.doc  RK-15-2007-40pr1.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-15-2007-40
NázevZměna Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval J. Mikyna, I. Olšanová
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuPodle ustanovení § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o vodovodech a kanalizacích"), kraj v samostatné působnosti zajišťuje zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizací pro své území a schválí ho nejdéle na dobu 10 let.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen "PRVKUK") byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje od roku 2006 podané žádosti obcí o změnu PRVKUKu. Z podaných žádostí byl vypracován přehledný materiál.
O vyjádření bylo požádáno Ministerstvo zemědělství, které bylo spoluobjednatelem PRVKUKu a je ústředním orgánem na úseku vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu. Toto vyjádření je přílohou č. 2 předkládaného materiálu.
Návrh řešení Žádosti o změnu schváleného PRVKUK předložily obec Štoky (změna technického řešení čištění odpadních vod), obce Bransouze, Plandry, Zajíčkov, Příseka, Jihlávka a Radkov (změna technického řešení zásobování pitnou vodou), město Nové Město na Moravě (změna technického řešení odkanalizování místní části Pohledec), obec Vílanec (změna technického řešení odkanalizování), obec Vlachovice (změna technického řešení čištění odpadních vod a změna řešení zásobování obce vodou), obec Tři Studně (doplnění dalších obcí, které se napojí na obecní čistírnu odpadních vod), obce Hubenov, Ždírec, Milíčov a Zbilidy (změna technického řešení čištění odpadních vod), obec Zbinohy (změna technického řešení zásobování pitnou vodou) a obec Štěpánov nad Svratkou (změna technického řešení odkanalizování obce a modernizace ČOV).

Po posouzení předložených žádostí krajským úřadem, odborem lesního a vodního hospodářství a zemědělství a s přihlédnutím ke stanovisku Ministerstva zemědělství byly doporučeny ke schválení žádosti uvedené v příloze č. 1 předkládaného materiálu.

Podrobné zdůvodnění a posouzení je uvedeno přílohách tohoto materiálu :

Příloha č. 1 Posouzení krajského úřadu ke změnám PRVKUKu s přihlédnutím ke stanovisku Ministerstva zemědělství.
Příloha č. 2 Stanovisko Ministerstva zemědělství bude předloženo na jednání rady kraje.
StanoviskaMateriál byl projednán s příslušným složkovým radním Ivo Rohovským.
Odbor regionálního rozvoje:
Odbor regionálního rozvoje souhlasí s navrhovanou změnou Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit žádosti obcí na změny Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina ve znění materiálu RK-15-2007-40, př. 1.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 15. 05. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz