Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2007-26

RK-14-2007-26.doc  RK-14-2007-26pr1.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-14-2007-26
NázevInformace o zajištění prezentace kraje Vysočina v rámci "Dne otevřených dveří" na Výboru regionů v Bruselu - 5. května 2007 a návrh na rozpočtové opatření
Zpracoval M. Svatoňová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problému"Den otevřených dveří" (Portes Ouvertes) Výboru regionů je organizován evropskými institucemi s hlavním cílem zmenšit "mezeru" mezi administrativou Společenství a obyvateli. V této perspektivě se dotýká široké veřejnosti, dovoluje si je seznámit s fungováním institucí EU, se způsoby jejich práce a dokonce i s jejími budovami. Tato událost je koncipována pro rodiny, děti, veřejnost, obzvláště pro ty, kteří nejsou běžně v kontaktu s aktivitami evropských institucí. Během této akce v roce 2006 navštívilo Výbor regionů a také stánky jednotlivých regionů, které se zde prezentovaly, více než 6000 lidí. Návštěvníci byli hlavně mladí lidé z Bruselu, Belgie a mezinárodních komunit žijících ve městě. Ročník 2007 je spojen s oslavami 50. výročí od podpisu Smluv EU.
Ve stejném termínu (od 2.5.2007 do 6.5.2007) se uskuteční v Bruselu seminář pro odborné pracovníky Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "KrÚ"), zaměřený na význam zastoupení regionu v EU. Součástí semináře je i návštěva institucí EU, které budou v rámci Dne otevřených dveří volně přístupné pro laickou i odbornou veřejnost. Pro účastníky semináře bude v rámci Dne otevřených dveří připraven i odborný program. Tohoto semináře se zúčastní pracovníci KrÚ, jejichž pracovní činnost je spojena s přípravou a administrací projektů financovaných z fondů EU. Seminář je pořádán v rámci projektu Partnerství pro Vysočinu II, jehož cílem je zvýšit připravenost kraje na čerpání prostředků EU v období 2007-2013.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že se jedná o regionálně uznávanou akci, které se účastní i ostatní regiony ČR, odbor regionálního rozvoje zpracoval přihlášku a organizačně zajistil účast kraje Vysočina na této akci. Přípravu akce jsme konzultovali s odborem sekretariátu hejtmana, který neměl připomínek ani námitek k námi navrhované formě prezentace a vzhledem k tomu, že nemá ve svém rozpočtu nárokovány finanční prostředky na takovouto akci, přenechal kompletní zajištění agendy odboru regionálního rozvoje.
Expozice kraje Vysočina je začleněna do celkové společné expozice krajů ČR (seznam všech přihlášených krajů tvoří přílohu RK-14-2007-26, př. 1 tohoto materiálu), expozice bude vybavena prezentačními materiály kraje Vysočina, drobnými upomínkovými předměty a velkoplošným posterem kraje Vysočina. Náklady na tisk společného označení expozice budou rozpočítány mezi participující kraje. Vzhledem k tomu, že náklady spojené s přípravou prezentace kraje Vysočina na této akci nemá ORR nárokován ve svém schváleném rozpočtu, žádá radu kraje o schválení rozpočtového opatření spočívajícího v převodu prostředků ve výši 30 000 Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Regionální rozvoj ORJ 9000, § 2139 Ostatní záležitosti zahraničního obchodu položky 5169 nákup ostatních služeb.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 10. 4. 2007 je 28 605 tis. Kč.

Odbor sekretariátu hejtmana
OSH vítá možnost propagovat kraj Vysočina na akci "Den otevřených dveří". Vzhledem k informacím, které má o výše zmíněné akci OSH k dispozici (zaměření akce a cílová skupina návštěvníků), je prezentace Vysočiny dostatečná.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o zajištění prezentace kraje Vysočina v rámci Dne otevřených dveří Výboru regionů v Bruselu dne 5. 5. 2007;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Regionální rozvoj , § 2139 Ostatní záležitosti zahraničního obchodu, položky 5169 Nákup ostatních služeb o částku 30 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 30 000 Kč určenou na prezentaci kraje Vysočina v rámci Dne otevřených dveří pořádaného Výborem regionů v Bruselu.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje, odbor ekonomický
Termín 8. 5. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz