Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2006-62

RK-36-2006-62.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-36-2006-62
NázevKontrola v Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkové organizaci, v rámci výkonu zřizovatelské funkce kraje Vysočina
Zpracoval M. Ňachaj, V. Švarcová
Předkládá S. Zikmundová
Počet příloh
Popis problémuNa základě jednání mezi hejtmanem kraje Vysočina a ředitelkou Krajského úřadu kraje Vysočina je předkládán návrh na vydání pověření Rady kraje Vysočina k provedení kontroly v Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkové organizaci, a to v rámci výkonu zřizovatelské funkce podle zákona o krajích (podle § 59 odst. 1 písm. i) zákona o krajích je radě kraje vyhrazeno vykonávat zřizovatelské funkce).
Cílem této kontroly na místě v nemocnici bude ověřit nastavení manažerských postupů, jejich naplnění a identifikace případných rizik v této oblasti. Současně s touto kontrolou a na základě jejích výsledků bude proveden systémový audit, jehož předmětem bude prověření rizik identifikovaných kontrolou a fungování a účinnost vnitřního řídícího systému - v oblasti manažerského řízení organizace i v oblasti poskytování zdravotní péče (na vybraném vzorku operací).
Návrh řešení Podle části VI. Směrnice krajského úřadu k zajištění kontrolní činnosti č. 9/06 kontrolu ostatních činností příspěvkových organizací, tj. mimo kontrolu hospodaření s veřejnými prostředky, vykonává krajský úřad pouze v případě, že je k vykonání této kontroly pověřen radou kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
krajský úřad provedením kontroly v Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkové organizaci, v rámci výkonu své zřizovatelské funkce
Odpovědnost krajský úřad
Termín 5. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz