Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2006-26upr1

RK-36-2006-26upr1.doc  RK-36-2006-26upr1pr1upr1.doc
Číslo materiálu26upr1
Číslo jednacíRK-36-2006-26upr1
NázevPravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež
Zpracoval P. Zábranská
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV kraji Vysočina se každoročně uskutečňuje celá řada krajských a vyšších kol soutěží a přehlídek pro děti a mládež. Pořadatelé těchto soutěží žádají v průběhu celého roku kraj Vysočina o podporu prostřednictvím oddělení mládeže a sportu, sekretariátu hejtmana, odboru kultury, radních kraje nebo grantového programu Jednorázové akce.
V minulých letech nemohla být celá řada organizátorů těchto soutěží podpořena z rozpočtu kraje a to zejména z toho důvodu, že bylo o pořadateli soutěže rozhodnuto až po uzávěrce žádostí o podporu z kraje a po rozdělení finančních prostředků. Soutěže pak nemohly být dostatečně kvalitně realizovány (Uskutečnily se s omezeným rozpočtem či se zvýšenými náklady na startovné samotných soutěžících potažmo jejich rodičů.).
V rozpočtu kraje pro rok 2007 je v kapitole Školství na podporu krajských a vyšších kol soutěží a přehlídek pro děti a mládež navržena částka 600 tis. Kč (stejně jako v letech 2005 i 2006).
Pro rozdělení těchto finančních prostředků je třeba schválit pravidla rady kraje.
Návrh řešení Pro vyšší míru objektivnosti v posuzování žádostí, rovného přístupu a zprůhlednění systému podpory předkládáme radě kraje ke schválení Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež, na základě kterých bude z částky 600 tis. Kč přidělována podpora pořadatelům soutěží.
StanoviskaKomise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina:
Usnesení 17/08/2006/Ksvč
Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina
doporučuje
radě kraje schválit Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež dle předloženého materiálu.

Usnesení bylo přijato 8 hlasy, proti 0, zdržel se 0.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež dle materiálu RK-36-2006-26upr1, př. 1upr1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz