Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-62

RK-37-2006-62.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-37-2006-62
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - účelová dotace ze státního rozpočtu poskytnutá v rámci Programu péče o krajinu pro SÚS Pelhřimov
Zpracoval J. Pospíchal
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuSpráva a údržba silnic Pelhřimov provedla dodavatelským způsobem ošetření dubu, který roste na krajnici silnice III/1296 z Pacova do Pošné v k. ú. Důl. Jedná se o strom, který je výraznou dominantou krajiny a významným ekologickým a estetickým prvkem v dané lokalitě. Podle posudku střediska Agentury ochrany přírody a krajiny ČR v Havlíčkově Brodě patří mezi stromy, kterým je třeba věnovat zvýšenou péči a zachovat je v dobrém zdravotním stavu co nejdéle. Středisko Agentury ochrany přírody a krajiny doporučilo Správě a údržbě silnic Pelhřimov provést konzervační opatření spočívající v provedení bezpečnostního a odlehčovacího řezu, ošetření pahýlů a zlomů a provedení penetračních nátěrů včetně odstranění a likvidace vzniklého odpadu. Úhradu vzniklých nákladů, které představují 8 tis. Kč, doporučila Agentura ochrany přírody a krajiny provést za plné finanční podpory Ministerstva životního prostředí z dotačního titulu B 2.2 Programu péče o krajinu. Ministerstvo životního prostředí přiznalo na tento účel dotaci Správě a údržbě silnic Pelhřimov v plné výši vykázaných nákladů 8 tis. Kč, které byly poukázány na účet kraje dne 29. 11. 2006.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje schválit:
- zvýšení příjmové části a výdajové části rozpočtu kraje, kapitoly Doprava, o účelovou dotaci
na ošetření dubu na krajnici silnice III/1296 z Pacova do Pošné v k. ú. Důl ve výši 8 tis. Kč,
- zvýšení závazného ukazatele příspěvku na provoz pro SÚS Pelhřimov o účelovou dotaci na
ošetření dubu na krajnici silnice III/1296 z Pacova do Pošné v k. ú. Důl ve výši 8 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá k navrhovanému rozpočtovému opatření připomínky. Finanční prostředky ve výši 8 tis. Kč byly na účet kraje poukázány dne 29. 11. 2006.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení příjmové části rozpočtu kraje (pol. 4116 - Ostatní neinvestiční přijaté dotace ze státního rozpočtu) o účelovou dotaci z Ministerstva životního prostředí poskytnutou v rámci Programu péče o krajinu ve výši 8 tis. Kč při současném zvýšení výdajové části rozpočtu kraje, kapitoly Doprava, § 2212 - Silnice, pol. 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o stejnou částku 8 tis. Kč s určením pro SÚS Pelhřimov;
* zvýšení závazného ukazatele příspěvku na provoz u SÚS Pelhřimov o účelovou dotaci ze státního rozpočtu na ošetření dubu na krajnici silnice III/1296 z Pacova do Pošné v k. ú. Důl v celkové výši 8 tis. Kč.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, ekonomický odbor a ředitel SÚS Pelhřimov
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz