Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-10

RK-37-2006-10.doc  RK-37-2006-10pr1.doc  RK-37-2006-10pr1a.tif
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-37-2006-10
NázevSmlouva o nájmu nebytových prostor - Veletrhy Brno a. s.
Zpracoval I. Mahelová,V. Kotrbová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuPři reprezentaci kraje Vysočina na veletrzích, kulturních a jiných akcích zejména v rámci realizace projektu "Zkvalitnění propagace turistického potenciálu kraje Vysočina" realizovaného v rámci Společného regionálního operačního programu je třeba zabezpečit prostor pro expozici kraje Vysočina.
Prezentace kraje Vysočina ne veletrzích je zajišťována dvojím způsobem.
1. Na tuzemských akcích realizuje kraj Vysočina vlastní stánek. To znamená, že u organizátora/veletržní správy objedná podle velikosti stánku event. také přívody el. energie a vody, odpady, připojení na internet apod., pak se staví expozice. Malé expozice na menších regionálních výstavách (na ploše kolem 20 m2, Ostrava, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové,...) je většinou realizována z typizovaných prvků veletržní správy, protože stavět vlastní expozici by bylo nákladné. Tzn. si kraj Vysočina objednává mobiliář typu obvodových a vnitřních stěn, stropních panelů, shrnovacích dveří, koberce, osvětlení, regálů, květinové výzdoby, židlí, stolů, pultů, ledničky, kávovaru, nádobí, apod. Takže si stánek z jednotlivých prvků navrhnou zaměstnanci kraje a veletržní správa ho postaví. U větších výstav (Brno, Praha) je expozice zajišťována dodavatelsky.
2. Na zahraničních veletrzích vystavuje kraj Vysočina pod hlavičkou CzechTourismu a "kupuje si" vystavovatelský sektor o velikosti většinou 6m2 od realizátora celé expozice, kterého vybral CzechTourism. Výjimkou je Bratislava, kde je stánek připravován způsobem popsaným u malých tuzemských expozic.
S ohledem na nutnost zajištění účasti kraje Vysočina na veletrhu REGIONTOUR konaném v Brně ve dnech 11.1.- 14.1.2007 byl po dohodě s firmou Veletrhy Brno a.s., IČ 25582518 zpracován návrh Smlouvy o pronájmu výstavní plochy (materiál RK-37-2006-10, př. 1).
Návrh řešení Odbor regionální rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") navrhuje schválit Smlouvu o pronájmu výstavní plochy podle materiálu RK-37-2006-10, př. 1 mezi krajem Vysočina a firmou Veletrhy Brno a.s., IČ 25582518.
Rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce je ustanovením § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o okrajích"), svěřeno radě kraje.
Ustanovení § 59 odst. 4 zákona o krajích umožňuje radě kraje svěřit rozhodování podle odst. 1 písm. l) § 59 zákona o krajích krajskému úřadu. ORR z důvodu zajištění flexibility zajišťování účasti kraje Vysočina na veletrzích a výstavách navrhuje Radě kraje Vysočina svěřit ORR rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, a to pouze za účelem zajištění účasti kraje Vysočina na výstavách a veletrzích.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o uzavření Smlouvy o pronájmu výstavní plochy mezi krajem Vysočina a firmou Veletrhy Brno a.s., IČ 25582518 podle materiálu RK-37-2006-10, př. 1;
svěřuje
Krajskému úřadu kraje Vysočina, odboru regionálního rozvoje, rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, a to pouze pro účely zajištění účasti kraje Vysočina na výstavách a veletrzích.
Odpovědnost ORR
Termín 1. 2. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz