Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2006-51

RK-36-2006-51.doc  RK-36-2006-51pr1.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-36-2006-51
NázevNávrh na stanovení mimořádné odměny
Zpracoval J. Pospíchal
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuZákonem č. 157/ 2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů byla ke dni 1. října 2001 převedena zřizovatelská funkce vůči Správám a údržbám silnic z Ministerstva dopravy na kraje a ke stejnému dni byly převedeny do vlastnictví krajů silnice II. a III. třídy. V souladu s tímto zákonem došlo zároveň k převodu práv a závazků včetně povinností z pracovně právních vztahů.
Ředitelé jednotlivých Správ a údržeb silnic příspěvkových organizací kraje Vysočina, zabezpečovali plnění ukazatelů finančních a provozních plánů v jednotlivých letech, závazných ukazatelů finančního vztahu k rozpočtu kraje, zajišťovali provedení jmenovitých akcí souvislých oprav silnic II. a III. tříd dle přílohy D2 rozpočtu kraje Vysočina a vždy dosahovali kladného hospodářského výsledku v hlavní i doplňkové činnosti. V roce 2006 v souvislosti s čerpáním úvěru od EIB zabezpečili úkoly spojené s profinancováním 300 mil. Kč do silniční sítě kraje Vysočina. V rámci svých řídících a organizačních pravomocí odpovědně zabezpečovali bezproblémové zajištění zimní údržby silniční sítě v klimaticky náročných podmínkách kraje Vysočina ve všech uplynulých zimních obdobích a dále přispívali neprodleně k odstranění škod na silnicích II. a III. třídy po povodních a přívalových deštích. Současně při výkonu činnosti správ a údržeb silnic byly dodržovány zákony, právní předpisy a usnesení orgánů samosprávy kraje Vysočina.
Návrh řešení V souladu s § 10 písm. a) a písm. d) nařízení vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů a článkem 6., Pravidel Rady kraje Vysočina ke stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku ředitelům Správ a údržeb silnic, příspěvkových organizací kraje Vysočina, může být poskytnuta odměna za úspěšné splnění mimořádného nebo zvlášť významného pracovního úkolu ve výši 0 - 50% hrubého ročního platu.
Vzhledem k náročnosti plnění výše uvedených úkolů a s přihlédnutím k předpokladu jejich splnění nebo překročení za rok 2006, navrhuje odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina, poskytnout mimořádnou odměnu ředitelům Správ a údržeb silnic, příspěvkových organizací kraje Vysočina, dle materiálu RK-36-2006-51, př.1.
StanoviskaNebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
v souladu s § 10 písm. a) a písm. d) nařízení vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, mimořádné odměny ve výši dle materiálu RK-36-2006- 51, př. 1.
Odpovědnost dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz