Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2006-31

RK-35-2006-31.doc  RK-35-2006-31pr1.xls  RK-35-2006-31pr1upr1.xls  RK-35-2006-31pr2.doc  RK-35-2006-31pr3.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-35-2006-31
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2006 - poskytnutí finančních prostředků na pořízení elektronického docházkového systému v Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizaci
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV průběhu loňského roku Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvková organizace, realizoval komplexní rekonstrukci a modernizaci počítačové sítě v rámci všech stávajících prostor ústavu. V roce 2006 byl dokončen nový ubytovací objekt a počítačová síť byla rozšířena i do těchto prostor - modernizace vlastní počítačové sítě tak byla téměř dokončena. Náklady na všechny tyto akce byly v plném rozsahu hrazeny z investičního fondu Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizace.
K úplnému zajištění a dokončení rekonstrukce a modernizace instalované počítačové sítě by bylo v současné době ještě potřebné a žádoucí provést instalaci elektronického docházkového systému.
Návrh řešení Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvková organizace, oslovil s žádostí o nabídku celkem tři firmy - firmu AneT, s. r. o. Brno, Šumavská 35, firmu EFG CZ, s. r. o., Praha 3, Na Jarově 4 a firmu Vema, a. s. Brno, Okružní 871/3a.
Cenovou nabídku na realizaci akce instalace elektronického docházkového systému zpracovaly a podaly dvě firmy z celkem tří oslovených, a to sice firma Vema, a. s. Brno a firma EFG CZ, s. r. o. Praha.
Výběrová komise, ustanovená k tomuto účelu v Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizaci, ve složení ředitel Ústavu sociální péče Lidmaň, ekonomka Ústavu sociální péče Lidmaň a Ing. Žák, pracovník odboru informatiky Krajského úřadu kraje Vysočina, jako zástupce zřizovatele, rozhodla zadat realizaci zakázky uchazeči Vema, a. s. Brno, Okružní 871/3a. Cenová nabídka této firmy byla sice mírně vyšší než cenová nabídka druhého uchazeče. Při závěrečném rozhodování bylo přihlédnuto k tomu, že Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvková organizace, již používá systém PAM od firmy Vema, a. s. Brno. Tento systém je plně kompatibilní s nabízeným elektronickým docházkovým systémem a je tak záruka, že nebude docházet k poruchám a problémům při ostrém provozu obou těchto vzájemně propojených systémů.
Nabídnutá celková cena elektronického docházkového systému od firmy Vema a. s. Brno je ve výši 153.450,50 Kč.
K realizaci poskytnutí výše uvedené dotace navrhujeme schválit potřebnou rozpočtovou změnu:
- zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4313 - Sociální ústavy pro zdravotně postiženou mládež včetně diagnostických, položky 6351 - Investiční dotace zřízeným příspěvkovým a podobným organizacím o částku 154.000,- Kč s určením pro Ústav sociální péče Lidmaň při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 154.000,-Kč;
- zvýšení závazného ukazatele "Investiční dotace" na rok 2006 u Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizace, o částku 154.000,- Kč k zajištění realizace instalace elektronického docházkového systému na pracovištích Ústavu sociální péče Lidmaň;- změnu investičního plánu na rok 2006 u Ústavu sociální péče, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-34-2006-31, př. 1.
Elektronický docházkový systém patří mezi základní vybavení IT technologiemi, jejichž pořízení je krajem Vysočina, jako zřizovatelem příspěvkových organizací, podporováno. Zakázka na toto vybavení byla zpracována a zadavatel vybrán ve spolupráci mezi příspěvkovou organizací a odborem informatiky na základě metodiky poskytování finančních prostředků na rozvoj IT organizacím zřizovaným krajem Vysočina.
Schválením této úpravy má příspěvková organizace vytvořenou možnost realizace svých záměrů v souladu s předpisy kraje.
StanoviskaOI
Při výběru docházkového systému je velmi důležité dbát zřetel na napojení na další prvky informačního systému - v tomto případě jde o ekonomiku. Použití programového vybavení které nedokáže vzájemně přímo komunikovat, např. sdílet společné databáze atd., velice znesnadňuje efektivní chod celého informačního systému - v lepším případě tím, že je zapotřebí doprogramovat či dokoupit "interfacy" mezi oběma systémy. V horším případě může dojít k naprosté nekompatibilitě a systémy jsou provozovány zcela samostatně bez společné vazby. Docházkový systém firmy Vema umožňuje zcela přímé a bezproblémové napojení na mzdový a personální systém provozovaný v Ústavu sociální péče Lidmaň.
OI doporučuje poskytnout dotaci.

Ekonomický odbor se v tomto stanovisku vyjadřuje pouze k finanční stránce investičního záměru organizace, nepřísluší mu posuzovat věcný obsah a realizace zakázky. K návrhu rozpočtového opatření sděluje, že jej nedoporučuje ke schválení. Důvody jsou tyto:
1. pořízení docházkového systému představuje investiční náklad, který organizace hradí zpravidla z vlastních zdrojů investičního fondu;
2. návrh předpokládá, aby pořízení docházkového systému bylo dotováno z rozpočtu kraje; tento postup považujeme za nepřijatelný a nehospodárný, neboť ÚSP Lidmaň disponuje přebytkem volných zdrojů ve svém investičním fondu (zůstatek k 31. 12. 2006 bude činit 579 tis. Kč).
Ekonomický odbor proto navrhuje v předmětné věci pouze schválit změnu investičního plánu, kterým bude investiční náklad pokryt ze zdrojů ÚSP Lidmaň.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4313 - Sociální ústavy pro zdravotně postiženou mládež včetně diagnostických, položky 6351 - Investiční dotace zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 154.000,- Kč s určením pro Ústav sociální péče Lidmaň, IČ 00511668 při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 154.000,-Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Investiční dotace" na rok 2006 u Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizace, o částku 154.000,- Kč k zajištění realizace instalace elektronického docházkového systému na pracovištích Ústavu sociální péče Lidmaň;
* změnu investičního plánu na rok 2006 u Ústavu sociální péče, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-34-2006-31, př. 1.
Odpovědnost obor sociálních věcí a zdravotnictví, ekonomický odbor, ředitel Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz