Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-34

RK-33-2006-34.doc  RK-33-2006-34pr1.doc  RK-33-2006-34pr1upr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-33-2006-34
NázevVyhlášení sportovce kraje Vysočina za rok 2006
Zpracoval V. Prokop
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuKomice pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina předkládá návrh pro vyhlášení ankety "Sportovec kraje Vysočina 2006". Jedná se o již tradiční záležitost, která byla projednávána na několika zasedáních komise pro sport a volný čas. Navazuje na úspěšnou anketu "Sportovec kraje Vysočina 2002", "Sportovec kraje Vysočina 2003", "Sportovec kraje Vysočina 2004" a "Sportovec kraje Vysočina 2005". Minulé ročníky byly uspořádány ve spolupráci s agenturou ParolaArt, s.r.o. Agentura získala v těchto letech na pořádání akce finanční dotaci kraje Vysočina.
Návrh řešení Vyhlášením ankety Sportovec kraje Vysočina se zdůrazní stmelující prvek a soudržnost nejen sportovní veřejnosti všech pěti okresů kraje, ale především zájem kraje jako instituce o volnočasové aktivity zaměřené na sport. Vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2006 by mělo následovat po okresních kolech a do samotného procesu hodnocení a nominací by měla být vtažena i široká veřejnost kraje, která by mohla prostřednictvím jednotlivých okresních deníků navrhovat své favorizované sportovce celokrajské působnosti.
Pravidla ankety Sportovec Vysočiny 2006 jsou v materiálu RK-33-2006-34,př.1. Tato pravidla korespondují předchozí ročník soutěže a jsou doplněna o poznatky hodnotitelů a jednotlivých sportovních svazů, které se k minulému ročníku vyjádřily.

V každé kategorii členové hodnotící komise vyhodnotí pořadí na 1. - 10. místě. Výsledky zpracuje a vyhlásí pořádající agentura na slavnostním galavečeru.

Vyhodnocení /návrh/:
Komise pro sport a volný čas doporučuje vyhlásit anketu ve dvou rovinách:
- čtenářská: využití vlastních novin Kraj Vysočina a regionálního tisku ve všech okresech kraje Vysočina
- odborná: hodnotitelská komise složená ze zástupců Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (5 členů), mediálních partnerů (5 členů), zástupců sportovních organizací (5 členů) a zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina (1 člen).

Oddělení mládeže a sportu zajistí organizační stránku zahájení ankety a její vyhodnocení. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění odpovídající propagace ankety a informovanosti veřejnosti o anketě. Dále smluvně zajistí uspořádání slavnostního galavečeru, na kterém budou vyhlášeny výsledky ankety "Sportovec Vysočiny 2006" (v předpokládaném termínu - 2. dubna 2007). Toto může odbor sekretariátu hejtmana zajistit pouze za předpokladu, že uspořádání galavečeru Sportovec kraje Vysočina 2006, bude schváleno příslušným orgánem kraje jako VIP akce podporovaná krajem.
StanoviskaKomise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina:
Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina usnesením č. 15/07/2006/Ksvč doporučuje radě kraje vyhlásit anketu Sportovec kraje Vysočina 2006 a nominuje do hodnotící komise J. Kučeru, J. Skočdopoleho, D. Nejedlou, A. Nováčka a J. Šmrhu.

Odbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana, oddělení vnějších vztahů, souhlasí s uspořádáním ankety Sportovec roku kraje Vysočina 2006 a bude se aktivně podílet na její propagaci.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2006 dle pravidel ankety dle materiálu RK-33-2006-34, př. 1;
jmenuje
hodnotící komisi ve složení:
* komise pro sport a volný čas - J. Kučera, D. Nejedlá, A. Nováčka, J. Skočdopole a J. Šmrha;
* zástupci sportovních organizací - O. Bína (ČSTV), V. Kučera (ČSTV), L. Straka (AŠSK), K. Coufal (ČASPV) a J. Veverka (ČSS ČR);
* zástupci mediálních partnerů - zajistí pořadatelská agentura;
* zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina - Mgr. Petr Panovec.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 3. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz