Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2006-30

RK-34-2006-30.doc  RK-34-2006-30pr1.doc  RK-34-2006-30pr2.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-34-2006-30
NázevJmenování a stanovení platu ředitelce Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Bína, R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuŘeditel Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizace, Mgr. Jan Tourek byl v návaznosti na volby do obecních zastupitelstev zvolen místostarostou města Světlá nad Sázavou na volební období 2006 až 2010. V oznámení uvedeném v materiálu
RK-34-2006-30, př. 1 požádal o poskytnutí pracovního volna bez náhrady mzdy a o umožnění výkonu uvedené veřejné funkce od 1. 12. 2006. Zároveň sdělil, že je připraven po ukončení výkonu veřejné funkce pokračovat v práci ředitele zmíněné příspěvkové organizace. Podle příslušných ustanovení zákoníku práce má zaměstnanec v tomto případě právní nárok na poskytnutí pracovního volna bez náhrady mzdy a zaměstnavatel má povinnost mu výkon veřejné funkce tímto způsobem umožnit.
Návrh řešení Po dobu uvolnění ředitele pro výkon veřejné funkce je pro zajištění chodu příspěvkové organizace nezbytné jmenovat nového ředitele. Protože v termínu do 1. 12. 2006 nelze jmenovat ředitele na základě výběrového řízení, navrhujeme jmenování ředitele na dobu, než bude jmenován ředitel, který bude na jeho základě vybrán. Návrh dalšího postupu byl projednán s ředitelem zařízení s tím závěrem, že nikdo z pracovníků zařízení není v současné době připraven tuto funkci převzít. Z toho důvodu lze za nejvhodnější dočasné řešení považovat jmenování ředitele blízkého obdobného zařízení na částečný úvazek. Tento požadavek splňuje paní Jaroslava Kadlecová, stávající ředitelka Ústavu sociální péče pro dospělé Věž, příspěvkové organizace. Obě zařízení spolu dlouhodobě úzce spolupracují a z toho vyplývá i poměrně dobrá znalost Ústavu sociální péče Zboží ze strany paní Kadlecové. Jmenovaná s tímto opatřením vyslovila souhlas za předpokladu, že se jedná o dočasné řešení do uzavření výběrového řízení.
Na základě uvedených skutečností navrhujeme jmenovat paní Jaroslavu Kadlecovou ředitelkou Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizace, při jejím současném ponechání ve funkci ředitelky Ústavu sociální péče pro dospělé Věž, příspěvkové organizace. V souvislosti s tímto jmenováním jí navrhujeme nově stanovit plat odpovídající úvazku 0,6 v Ústavu sociální péče pro dospělé Věž, příspěvkové organizaci a úvazku 0,4 v Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizaci.
V návaznosti na diskuzi k tomuto bodu připraví odbor sociálních věcí a zdravotnictví návrh na vypsání výběrového řízení.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
jmenuje
paní Jaroslavu Kadlecovou ředitelkou Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizace, na 0,4 pracovního úvazku na dobu, než bude jmenován nový ředitel na základě výběrového řízení, s tím, že i nadále zůstává na 0,6 pracovního úvazku ředitelkou Ústavu sociální péče pro dospělé Věž, příspěvkové organizace; a
stanoví
v souladu se zákonem č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost v rozpočtových a v některých dalších organizacích a orgánech, ve znění pozdějších předpisů a s nařízením vlády České republiky č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, měsíční plat pro paní Jaroslavu Kadlecovou, ředitelku Ústavu sociální péče pro dospělé Věž, příspěvkové organizace a Ústavu sociální péče Zboží, příspěvkové organizace, podle materiálu RK-34-2006-30, př. 2.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 30. 11. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz