Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2006-10

RK-34-2006-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-34-2006-10
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2006 - poskytnutí finančního příspěvku pořadateli akce "Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2006"
Zpracoval M. Janíčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina usnesením č. 1387/36/2004/RK dne 19. 10. 2004 schválila Pravidla Rady kraje Vysočina pro poskytování finančních příspěvků v oblasti neprofesionálního umění (dále jen "pravidla"), která stanovují závazný postup kraje při poskytování finančních příspěvků pořadatelům krajských postupových a národních přehlídek v oblasti neprofesionálního umění a dále účinkujícím z kraje Vysočina při jejich účasti na národní přehlídce v jiném kraji.
V souladu s pravidly podalo KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč, pořadatel národní přehlídky, dne 21. 9. 2006 Žádost o podporu akce "Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2006". Jedná se o setkání komorních orchestrů nad problematikou interpretace skladby českého autora.
Akce je vyhlašována a pořádána NIPOS ARTAMA Praha ve spolupráci s krajem Vysočina a KVIZ-Kulturním, vzdělávacím a informačním zařízením Třebíč. V kraji Vysočina proběhla ve dnech 22.-23. září 2006 její závěrečná etapa ve městech Třebíč, Náměšť nad Oslavou a Moravské Budějovice. Zúčastnilo se jí celkem 11 souborů, které vystoupily na čtyřech festivalových koncertech.
Po realizaci přehlídky "Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2006" zaslalo KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč vyúčtování přehlídky a podle předložených dokladů mu náleží v souladu s pravidly finanční příspěvek ve výši 10.228 Kč na částečnou úhradu nákladů spojených s jejím pořádáním. Finanční prostředky na poskytnutí příspěvku jsou zahrnuty ve schváleném rozpočtu kapitoly Kultura na rok 2006.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje poskytnout městu Třebíč pro KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč v souladu s bodem 5. článku 4 pravidel finanční příspěvek ve výši 10.228 Kč na částečnou úhradu nákladů spojených s pořádáním přehlídky "Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2006".
KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč, pořadatel národní přehlídky, je příspěvkovou organizací města Třebíč, proto je finanční příspěvek v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, poskytován prostřednictvím jeho zřizovatele.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením v rámci kapitoly Kultura. Aktuální stav na rezervě Ostatní záležitosti kultury je 60 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* rozhodnout poskytnout finanční příspěvek městu Třebíč ve výši 10.228 Kč pro KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč na částečnou úhradu nákladů spojených s pořádáním přehlídky "Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2006";
* schválit rozpočtové opatření v rámci kapitoly Kultura a § 3319-Ostatní záležitosti kultury snížení položky 5901-Nespecifikované rezervy o částku 10,3 tis. Kč při současném zvýšení položky 5321-Neinvestiční dotace obcím o částku 10,3 tis. Kč s určením pro KVIZ-Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Třebíč poskytnutou prostřednictvím zřizovatele města Třebíč.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče, ekonomický odbor
Termín 30. 11. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz