Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2006-05

RK-34-2006-05.doc  RK-34-2006-05pr1.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-34-2006-05
NázevVeřejná architektonická soutěž o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení Novostavby Krajské knihovny Vysočiny
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 0282/07/2006/RK schválila vyhlášení Veřejné architektonické soutěže o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení novostavby Krajské knihovny Vysočiny (dále jen soutěž) a usnesením 0455/10/2006/RK změnila "Soutěžní podmínky" dle materiálu RK-10-2006-23 př.1. V souladu s těmito "Soutěžními podmínkami" a "Soutěžním řádem České komory architektů" odbor majetkový ve spolupráci s ČKA připravil a zrealizoval soutěž. Soutěž byla vyhlášena jako dvoukolová. Do soutěže bylo podáno 40 návrhů.
Ve dnech 10. - 11. července 2006 proběhlo 1. kolo soutěže, v němž soutěžní porota z 37 hodnocených návrhů vybrala pět návrhů, které postoupily do 2. kola soutěže.
Ve dnech 7. - 8. listopadu 2006 proběhlo 2. kolo soutěže, v němž soutěžní porota hodnotila dopracované návrhy a rozhodla o udělení cen a odměn.
Průběh hodnotících zasedání soutěžní poroty a výsledky jednotlivých kol soutěže jsou podrobně popsány v "Protokolu o průběhu a výsledcích veřejné architektonické soutěže o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení novostavby Krajské knihovny Vysočiny". Protokol je obsahem materiálu RK-34-2006-05 př. 1. Všechny přílohy protokolu jsou uloženy na OM a na jednání rady kraje budou k dispozici.
Návrh řešení OM navrhuje vzít na vědomí průběh a výsledky soutěže. Pro naplnění obsahu schválených "Soutěžních podmínek" a v souladu se "Soutěžním řádem České komory architektů" je potřebné vyhlásit výsledky soutěže, vyplatit ceny a odměny autorům oceněných a odměněných návrhů a uspořádat výstavu soutěžních návrhů.
Vyhlášení výsledků soutěže je stanoveno soutěžními podmínkami na 24. listopad 2006.
Vystavení soutěžních návrhů by mělo proběhnout v termínu od 8. prosince 2006 do 15. února 2007. Po projednání s odborem kultury a památkové péče je navrhováno výstavu zorganizovat v Jihlavě v prostorách Eurocentra Jihlava, umístěného v budově Muzea Vysočiny Jihlava, a následně v Havlíčkově Brodě v prostorách vestibulu budovy Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
průběh a výsledky Veřejné architektonické soutěže o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení novostavby Krajské knihovny Vysočiny;
ukládá
odboru majetkovému dle Soutěžních podmínek Veřejné architektonické soutěže o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení novostavby Krajské knihovny Vysočiny:
* vyhlásit výsledky Veřejné architektonické soutěže o návrh urbanistického, architektonického, technického a provozního řešení novostavby Krajské knihovny Vysočiny;
* vyplatit ceny a odměny autorům oceněných a odměněných návrhů;
* ve spolupráci s odborem kultury a památkové péče a Krajskou knihovnou Vysočiny v Havlíčkově Brodě zajistit vystavení soutěžních návrhů.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor kultury a památkové péče, Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě
Termín listopad 2006, únor 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz