Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-40

RK-33-2006-40.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-33-2006-40
NázevVolba přísedícího pro Českou republiku - Krajský soud v Hradci Králové
Zpracoval V. Obdržálková, I. Šteklová
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuPan Vladimír Dolejš požádal Krajský soud v Hradci Králové o zvolení do funkce přísedícího krajského soudu. Následně se dopisem ze dne 3. 10. 2006 na hejtmana kraje obrátil předseda Krajského soudu v Hradci Králové, ve kterém žádá o zvolení pana Dolejše do funkce přísedícího Krajského soudu v Hradci Králové (viz materiál RK-33-2006-40, př. 1). Krajský soud v Hradci Králové byl požádán o doplnění podkladů nutných pro zvolení navrhovaného kandidáta do funkce přísedícího krajského soudu. Pan Vladimír Dolejš splňuje všechny předpoklady pro výkon funkce přísedícího (viz materiál RK-33-2006-40, př. 2).
Návrh řešení Podle § 64 zákona č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů
a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích), ve znění pozdějších předpisů, přísedící krajských soudů volí zastupitelstvo kraje na návrh člena příslušného zastupitelstva.
Zastupitelstvo příslušné ke zvolení přísedících se určuje podle trvalého pobytu navržené osoby a nikoliv podle sídla krajského soudu, ke kterému je přísedící volen.
StanoviskaStanovisko JUDr. Milana Bořka, předsedy Krajského soudu v Hradci Králové: "Jelikož splňuje všechny předpoklady pro výkon funkce přísedícího krajského soudu, dovoluji si Vás požádat, abyste pana Vladimíra Dolejše doporučil zastupitelstvu kraje k volbě do funkce přísedícího Krajského soudu v Hradci Králové."
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
* hejtmanovi kraje navrhnout zastupitelstvu kraje pana Vladimíra Dolejše do funkce přísedícího Krajského soudu v Hradci Králové;
* odboru sekretariátu hejtmana pozvat pana Vladimíra Dolejše na jednání Zastupitelstva kraje Vysočina č. 9, které se bude konat 12. 12.2006.
Odpovědnost hejtman kraje, OSH
Termín 12. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz