Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-39

RK-33-2006-39.doc  RK-33-2006-39pr1.doc  RK-33-2006-39pr2.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-33-2006-39
NázevNávrh dalšího postupu v návaznosti na uzavřenou Smlouvu o spolupráci mezi regionem Friuli Venezia Giulia a Vysočinou
Zpracoval L. Seidl
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuDne 4. 9. 2006 byla v prostorách Eurocentra Jihlava podepsána Smlouva o spolupráci mezi regionem Friuli Venezia Giulia (FVG) a Vysočinou (Smlouva). Pro další rozvoj spolupráce a praktické realizace předmětu smlouvy je nutné nalézt řešení týkající se těchto témat:
1. Za účelem realizace Smlouvy by na základě čl. II měla být za Vysočinu jmenována tříčlenná pracovní skupina. Smlouva tvoří přílohu RK-33-2006-39 př. 1.
2. Během návštěvy hostů z FVG se obě strany dohodly na tom, že ještě během tohoto roku dojde k setkání pracovní skupiny v Itálii.
3. V období od podpisu smlouvy do současné doby shromažďoval OSH, na základě několika výzev, zájem rozličných subjektů z kraje Vysočina o spolupráci s protějšky z italského FVG. Dokument s názvem "Subjekty mající zájem o spolupráci s FVG" tvoří přílohu RK-33-2006-39 př. 2.
Návrh řešení OSH navrhuje vyřešit výše uvedené otázky následujícím postupem:
1. Návrh složení tříčlenné pracovní skupiny: Zástupce odboru regionálního rozvoje (ORR), zástupce OSH, zástupce odboru informatiky (OI). Toto složení je v souladu s návrhem obdrženým z italské strany, kde budou členy pracovní skupiny rovněž výkonní pracovníci v úřednických pozicích.
2. Navrhujeme, aby se návštěvy zúčastnili členové pracovní skupiny, rozšířené o ředitelku KrÚ kraje Vysočina a zástupce odborů, kteří vyjádřili zájem o spolupráci v oblasti "Krajský úřad" materiálu RK-33-2006-39 př. 2. Skupinu proto navrhujeme rozšířit o zástupce odboru sociálních věcí a zdravotnictví, Interního auditu, odboru školství mládeže a sportu a odboru životního prostředí. Navrhovaný termín dvoudenního setkání rozšířené pracovní skupiny (i s cestou tam a zpět) je 3. až 6. prosince 2006.
3. Navrhujeme zaslat italské straně seznam subjektů majících zájem o spolupráci s FVG s prosbou o nalezení vhodného partnera. Tento seznam navrhujeme rovněž projednávat pracovní skupinou během návštěvy FVG.
Výše uvedený postup byl projednán na společném setkání kontaktních osob z oblasti "Krajský úřad".
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s návrhem dalšího postupu v návaznosti na uzavřenou Smlouvu o spolupráci mezi regionem Friuli Venezia Giulia a Vysočinou dle materiálu RK-33-2006-39.
Odpovědnost OSH
Termín leden 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz