Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-27

RK-33-2006-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-33-2006-27
NázevNávrh na vyřazení nepotřebného majetku Správy a údržby silnic Třebíč
Zpracoval J. Pospíchal
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuV souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací správy a údržby silnic zřizovaných krajem Vysočina schválených usnesením Zastupitelstva kraje Vysočina 0205/03/2005/ZK ze dne 17. 5. 2005 a Metodickým pokynem Rady kraje Vysočina, kterým se upravuje postup a praktické provedení některých majetkových úkonů, podala Správa a údržba silnic Třebíč návrh na vyřazení nepotřebného majetku.
Návrh řešení Dne 30. 3. 2006 rozhodl ředitel Správy a údržby silnic Třebíč o přebytečném a neupotřebitelném hmotném majetku. Jedná se o následující stroje:
1. Sypač vozovek Škoda 706 MTSP 25 s nástavbou na chemický posyp vozovek SVCh l, inventární číslo 555, rok výroby 1974, reg. zn. TRA 01-28, pořizovací cena 849 240,- Kč, zůstatková cena 0,- Kč. Vozidlo je značně opotřebováno, má zkorodovaný podvozek a kabinu, rám zeslabený korozí zejména v nýtovaných spojích a tím je narušena celková stabilita vozidla. Z motoru a z převodovky uniká olej, přední a zadní náprava jsou opotřebovány. Nástavba pro chemický posyp má vlivem působení soli zeslabený plášť a nosné prvky, motor pohonu nástavby (Škoda 1203) je zastaralý, má nepravidelný chod a nezajišťuje pravidelné dávkování posypového materiálu. Vozidlo je zastaralé a opotřebované úměrně k dlouhodobému provozu, v současné době není provozuschopné. Celková opravy by byla finančně nákladná a nerentabilní.
2. Sypač vozovek Škoda 706 MTSP 25 s nástavbou na inertní posyp vozovek VSV- 6, inventární číslo 681, rok výroby 1981, reg. zn. TR 92- 66, pořizovací cena 313 000,- Kč, zůstatková cena 0,- Kč. Vozidlo vykazuje značné opotřebení v důsledku koroze a dlouhodobého provozu, z motoru a převodovky uniká netěsnostmi olej, podvozkový rám vozidla je zkorodovaný a prohnutý - má porušenou geometrii, v důsledku toho je narušena i geometrie přední a zadní nápravy. Vozidlo při jízdě nedrží stopu a nevyhovuje bezpečnosti provozu, má zkorodovanou kabinu, nevyhovující a opotřebovanou převodovku a nadměrnou spotřebu pohonných hmot. Nástavba pro posyp je zkorodovaná, její pohonný motor je značně opotřebený a nezajišťuje pravidelný posyp vozovek inertním materiálem. Vozidlo je celkově zastaralé a opotřebované úměrně k dlouhodobému provozu, v současné době není provozuschopné. Celková oprava by byla finančně nákladná a nerentabilní.
3. Sypač vozovek Škoda 706 MTSP 25 s nástavbou na inertní posyp vozovek VSV- 6, inventární číslo 709, rok výroby 1983, reg. zn. TR 48-17, pořizovací cena 407 070,- Kč, zůstatková cena 0,- Kč . Vozidlo je provozem značně opotřebováno, má zkorodovaný rám, kabinu i nástavbu. Přední náprava a řízení vykazují nadměrné vůle a vadnou geometrii., z motoru, převodovky a náprav uniká netěsnostmi olej. Nástavba pro posyp je opotřebovaná, poškozená korozí a není dostatečně izolovaná, čímž dochází k zamrznutí posypového materiálu. Vozidlo je zastaralé a opotřebované úměrně k dlouhodobému provozu, v současné době není provozuschopné. Celková oprava by byla finančně nákladná a nerentabilní.

Na základě rozhodnutí o přebytečném a neupotřebitelném majetku byl tento majetek nabídnut v elektronické podobě na www stránkách kraje Vysočina od 10. 4. 2006. Vzhledem k tomu, že o výše uvedený majetek neprojevila zájem žádná příspěvková organizace ani organizační složka kraje, Správa a údržba silnic Třebíč po konzultaci s odborem dopravy a silničního hospodářství podává návrh na prodej tohoto majetku za cenu v místě a čase obvyklou, v případě nezájmu bude výše uvedený majetek rozebrán na náhradní díly a likvidován prostřednictvím Kovo - Šrotu jako kovový odpad.
V souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací správy a údržby silnic zřizovaných krajem Vysočina schválených usnesením č. 0205/03/2005/ZK ze dne 17. 5. 2005 a v souladu s Pokynem pro vyúčtování finančního plnění z prodeje majetku ve vlastnictví kraje, vydaného odborem ekonomickým, jsou příjmy z prodeje majetku svěřeného příspěvkovým organizacím příjmem kraje.
StanoviskaOdbor majetkový nemá k předkládanému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vyřazením a prodejem přebytečného a neupotřebitelného hmotného majetku, dle návrhu Správy a údržby silnic Třebíč, za cenu v místě a čase obvyklou a s likvidací přebytečného a neupotřebitelného majetku dle materiálu RK-33-2006-27.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín do 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz