Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-25

RK-33-2006-25.doc  RK-33-2006-25pr1.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-33-2006-25
NázevŽádost obce Myslibořice o převzetí komunikace do silniční sítě kraje Vysočina
Zpracoval I. Ševecová, J. Mrázková
Předkládá L. Staněk, P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuDopisem ze dne 17. ledna 2005 se obrátila na odbor majetkový obec Myslibořice se žádostí o převedení silnice na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 15357/1 v k.ú. a obci Myslibořice do vlastnictví kraje Vysočina. Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina, ale dle sdělení Správy a údržby silnic Třebíč silniční těleso na tomto pozemku není zařazeno do silniční sítě kraje Vysočina. Po projednání s odborem dopravy a silničního hospodářství byl tento pozemek včetně silničního tělesa nabídnut do vlastnictví obce Myslibořice.
Obec dopisem ze dne 30 3. 2005 nabídku odmítla a trvá na převzetí komunikace do silniční sítě. Odbor dopravy a silničního hospodářství spolu s odborem majetkovým provedl místní šetření, při kterém bylo zjištěno, že do obce vede více příjezdových komunikací a obci bylo navrženo následující řešení: ze silniční sítě bude vyřazena část silnice III/15234 a naopak do silniční sítě bude zařazena komunikace vybudovaná na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1357/1 v k.ú. a obci Myslibořice, tak, jak požadovala obec. Tím by nedošlo k nárůstu délky silniční sítě kraje Vysočina. Tato varianta byla předložena k projednání dopravní komisi. Usnesením 039/06/2006/DK ze dne 15. 9. 2006 bylo uloženo odboru dopravy a silničního hospodářství ve spolupráci s odborem majetkovým připravit materiál do rady kraje týkající se výměny části silnice zařazené v silniční síti a komunikace na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1357/1 v k.ú. a obci Myslibořice. Obec Myslibořice projednala ve svém zastupitelstvu krajem navrhovanou variantu směny komunikací a odboru majetkovému bylo sděleno, že zastupitelstvo obce neodsouhlasilo návrh na vyřazení části komunikace III/15234 ze silniční sítě kraje Vysočina a zařazení komunikace na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1357/1 v k.ú. a obci Myslibořice do silniční sítě kraje Vysočina.
Návrh řešení ODSH a OM navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu nepřevzít komunikaci na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1357/1 v k.ú. a obci Myslibořice do vlastnictví kraje Vysočina. Převzetím této komunikace by došlo k nárůstu délky silniční sítě a všechny příjezdové komunikace by byly zařazeny do silniční sítě. Tím by obec byla zvýhodněna oproti jiným obcím. Z pohledu kraje je rozšíření silniční sítě v tomto případě nadbytečné.
StanoviskaDopravní komise svým usnesením 039/06/2006/DK doporučila výměnu komunikací.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje nepřevzít komunikaci na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1357/1 v k.ú. a obci Myslibořice do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor dopravy a SH a odbor majetkový
Termín 31. prosince 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz