Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-10

RK-33-2006-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-33-2006-10
NázevNávrh na zařazení nové akce do rozpočtu
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zřizuje Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvkovou organizaci. ÚSP užívá ke své činnosti celý soubor nemovitého majetku, přičemž lze konstatovat, že stavebně technický stav několika objektů v době převzetí naprosto nevyhovoval potřebách zařízení a jeho klientů. Jedním z objektů využívaných pro ubytování klientů je přízemní dřevěná heraklitová budova. Tento objekt není v dobrém stavebně technickém stavu a v období kdy tento majetek vlastní kraj Vysočina je v tomto objektu prováděna pouze nezbytná údržba. V budoucnu bude nezbytné posoudit a rozhodnout, zda je objekt účelné rekonstruovat nebo vybudovat nový ubytovací objekt. V současné době v tomto objektu nastal havarijní stav, který vyžaduje neprodlené řešení. V levé části objektu dochází k únikům vody v důsledku popraskaného a korozí narušeného vedení z pozinkovaných trubek. Z tohoto důvodu na základě podrobné prohlídky a zjišťování souvislostí přímo na místě bylo konstatováno že je potřebné začít neprodleně s pracemi na odstranění tohoto havarijního stavu. Práce musí probíhat za plného provozu tohoto objektu.
Návrh řešení OM zajistil technickou pomoc ze strany odborné firmy, která stanovila způsob řešení havarijního stavu, pouze v nezbytném rozsahu tak, aby nebyl narušen provoz ústavu. Následně byly stavební práce oceněny stavební firmou a předpokládaná ceny opravy je kalkulována do 100 tis. Kč.
Návrh usnesení předpokládá provést opravu a výměnu trubního vedení rozvodů vody do sociálního zařízení v levé části objektu. K tomu je potřebné zařazení nové akce "ÚSP Lidmaň - Oprava rozvodů vody", do přílohy M2 rozpočtu, která rozepisuje položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích na kapitole Nemovitý majetek.
Zdrojové krytí akce navrhuje OM zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M2 schváleného rozpočtu. Celková výše položky se nebude měnit.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M2 s tím, že finanční krytí této akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M2.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "ÚSP Lidmaň - Oprava rozvodů vody" do přílohy M2, rozpočtu, která rozepisuje položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích na kapitole Nemovitý majetek
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín listopad 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz