Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-05

RK-33-2006-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-33-2006-05
NázevInformace o uzavření dodatku smlouvy o dílo na akci "Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Oprava střechy a stropu"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRozpočet kraje Vysočiny pro rok 2006 obsahuje i stavební akci "Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Oprava střechy a stropu". Uvedená akce je obsažena v příloze M 1 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek.
V průběhu prací při provádění opravy střechy a stropu v budově Dětského domova (zámek) se vyskytly nepředvídatelné práce, které nebylo možno v prováděcí projektové dokumentaci předem nějak specifikovat a odhadnout nebo je projektová dokumentace neřešila. Předmět rozsahu víceprací byl popsán a zdůvodněn v Zápisech z kontrolních dnů nebo ve stavebním deníku stavby a schválen podpisem investora a zhotovitele. Předmět díla se rozšiřuje zejména o tyto práce :
* Výměna a chemické ošetření prken ve spodní hraně pod okapy. Demontáž, uložení a montáž historických kachlových kamen v nových prostorách DD.
* Úprava ústředního vytápění ve skladech podkroví (nové stropy) vč. tepelné izolace
* Dle požadavku Památkového ústavu - šetrné sejmutí a uložení staré břidlice na palety pro možnost pozdějšího eventuelního využití.
* Provedení nového bednění římsy v místech napadených hnilobou (bylo zjištěno po obnažení konstrukcí), chemické ošetření, výškové úpravy elektroinstalace v prostorách skladů
Proti původnímu rozsahu zakázky nebyly prováděny a fakturovány práce v hodnotě 68 054 Kč a byly z celkové ceny díla v odpočteny.
OM předložil Miroslavu Houškovi, členu rady kraje pro oblast financí a majetku, k rozhodnutí návrh na uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo spočívající ve zvýšení celkové ceny díla (upraveno o odpočet) o 98 956 Kč vč. DPH. Celková cena za dílo je 3 167 146 Kč včetně DPH. Dodatek smlouvy byl podepsán dne 10. 10. 2006
Návrh řešení O rozhodnutí o uzavření dodatku smlouvy o dílo v průběhu plnění veřejné zakázky je informována rada kraje.
Návrh usnesení předpokládá vzít na vědomí rozhodnutí Miroslava Houšky, člena rady kraje pro oblast financí a majetku, o uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí Miroslava Houšky, člena rady kraje pro oblast financí a majetku, o uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo na stavbu - "Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Oprava střechy a stropu".
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 14. 11. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz