Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-03

RK-33-2006-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-33-2006-03
NázevDarování pozemku v k. ú. Josefov u Rožné, obec Rožná
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 0016/01/2006/RK vydala rada kraje souhlas se stavbou "Obratová smyčka pro linkové autobusy - Josefov, včetně novostavby čekárny", kterou měl být zčásti zastavěn pozemek ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 384/2 v k. ú. Josefov u Rožné, obec Rožná, jehož vlastníkem je kraj Vysočina. Současně tímto usnesením schválila zveřejnění záměru darování části výše uvedeného pozemku zastavěného citovanou stavbou do vlastnictví obce Rožná. Na úřední desce krajského úřadu proběhlo zveřejnění ve dnech 12. 1. - 13. 2. 2006. Obec předložila geometrický plán na zaměření obratové smyčky, z něhož vyplývá, že předmětem převodu byl měl být pozemek par. č. 384/8 - ost. plocha, ost. komunikace výměře 480 m2 v k. ú. Josefov U Rožné, obec Rožná. Obec uvedenou stavbu zrealizovala a OM nyní předložila kolaudační rozhodnutí, kterým se povoluje užívání stavby "Obratová smyčka pro linkové autobusy - Josefov, včetně novostavby čekárny"se žádostí o majetkoprávní vypořádání. Současně byl do katastru nemovitostí zapsán GP č. 69-85/2005 vyhotovený Ing. Jaroslavem Benešem, na základě kterého vznikl mimo jiné pozemek par. č. 384/8 ost. plocha, ost. komunikace výměře 480 m2 v k. ú. Josefov u Rožné, obec Rožná
Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 384/2 v k.ú. Josefov u Rožné, obec Rožná je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou. Po zápisu citovaného GP má stejný nabývací titul i pozemek par. č. 384/8 - ost. plocha, ost. komunikace.
Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Bystřice nad Pernštejnem na LV 410 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje pozemek par. č. 384/8 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 480 m2 darovat do vlastnictví obce Rožná, a to v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2. Obec na tomto pozemku vybudovala obratovou smyčku pro autobusy, tedy veřejně prospěšné zařízení, které bude sloužit všem obyvatelům obce. Zákonná podmínka pro převod nemovitého majetku z vlastnictví kraje již byla splněna. Dojde-li k rozhodnutí o darování pozemku, bude upraven rozsah svěřeného majetku Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou.
Usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat výše uvedený pozemek do vlastnictví obce Rožná.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Žďár nad Sázavou ve svém stanovisku uvádí, že nemá k projektu připomínky za předpokladu, že dojde k uzavření budoucí darovací smlouvy, na základě kterého bude vydáno rozhodnutí o převedení části silnice III/38812 do vlastnictví obce Rožná a tato silnice bude končit před začátkem zakružovacích oblouků točny.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s budoucím darováním části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 384/2 v k.ú. Josefov u Rožné, obec Rožná zastavěného točnou do vlastnictví obce Rožná.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek par. č. 384/8 - ost. plocha, ost. komunikace výměře 480 m2 v k. ú. Josefov U Rožné, obec Rožná z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Rožná.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 12. prosince 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz