Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2006-73

RK-30-2006-73.doc  RK-30-2006-73pr1.pdf
Číslo materiálu73
Číslo jednacíRK-30-2006-73
NázevNávrh propagace kraje na vlakových soupravách Regionova
Zpracoval Z. Čech
Předkládá V. Kodet
Počet příloh
Popis problémuNa kraj Vysočina se obrátil Ing. Miroslav Havel, zástupce ředitele Krajského centra osobní dopravy Jihlava, Českých drah, a. s. s nabídkou využití reklamní prezentace prostřednictvím projektu "Regionovou vaším krajem". V rámci tohoto projektu je plánováno předání modernizovaných motorových jednotek Regionova na trať Kostelec - Slavonie a ČD nabízejí možnost marketingově komunikačního využití těchto jednotek pro prezentaci kraje. Konkrétně se jedná o prezentaci následujícími způsoby:
- umístění loga kraje Vysočina přímo na skříň vlakové soupravy
- doplnění loga Regionova identifikací kraje
- umístění propagačních informací do rámečků o rozměru 49 x 49 cm instalovaných v jednotce
- pravidelné vkládání propagačních materiálů do stojanů umístěných v jednotce
Výše zmíněné způsoby prezentace garantují ČD zdarma.
V souvislosti s nabídkou Českých drah, se na kraj Vysočina i na ČD obrátil svazek obcí "Železnice Kostelec - Slavonice" s žádostí o umístění erbů jednotlivých obcí tohoto svazku na skříň vlakové soupravy Regionova.
Návrh řešení Celou záležitost dostal k vyřízení odbor sekretariátu hejtmana s cílem dohodnout s ČD konkrétní způsoby propagace kraje Vysočina. Odbor sekretariátu hejtmana vítá tento způsob propagace kraje: Co se však týče možného umístění erbů obcí svazku obcí "Železnice Kostelec - Slavonice" zaujímá takové stanovisko, že pokud by na vlakové soupravě měly být umístěny erby jednotlivých obcí, tak pak jedině erby všech obcí, do kterých budou vlakové soupravy zajíždět. Toto řešení však není v reálné situaci možné a výsledek by byl spíše kontraproduktivní. K tomuto postoji kraje se připojují i ČD. Pro obce na tratích Regionovy zůstává tedy nabídka umístění propagačních informací a materiálů do rámečků či stojanů umístěných uvnitř vlakové soupravy. Toto vyjádření kraje obdržely, jak ČD tak i svazek obcí "Železnice Kostelec - Slavonice"a souhlasí s tímto řešením.
Co se týče prezentace kraje Vysočina přímo na skříni vlakové soupravy a doplnění loga Regionovy o identifikaci kraje, ČD vypracovaly po vzájemných konzultacích s odborem sekretariátu hejtmana grafický návrh této propagace. Grafický návrh je obsahem mat.
RK-30-2006-73, př. 1. V grafickém návrhu je také doplnění loga Regionovy o identifikaci kraje textem Kraj Vysočina.
Termín slavnostního předání dvou vlakových souprav Regionova kraji Vysočina je naplánován na 23. listopadu 2006
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace obsažené v mat RK-30-2006-73 a návrh grafické prezentace kraje Vysočina na vlakových soupravách Regionova dle mat. RK-30-2006-73, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz