Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2006-19

RK-30-2006-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-30-2006-19
NázevStavba chodníků v k. ú. a obci Častohostice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Častohostice se žádostí o vyjádření k výstavbě chodníků v obci. Chodníky mají být vybudovány při silnici III/4118, a to jak vpravo, tak vlevo podél silnice v délce cca 500 m. Stavbou budou dotčeny mimo jiné i pozemky ve vlastnictví kraje par. č. 967/1 a par. č. 967/2 v k.ú. a obci Častohostice. Obec předložila projektovou dokumentaci jak na stavbu chodníků, tak i související přeložku telefonních kabelů. Přeložka telefonních kabelů bude řešena samostatně v rámci materiálu týkajícího se věcných břemen.
Pozemky par. č. 967/1 a par. č. 967/2 v k.ú. a obci Častohostice jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Pozemky jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrálním pracovištěm Moravské Budějovice na LV 300 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje vydat souhlas se stavbou chodníku v obci Ćastohostice mimo jiné i na pozemcích ve vlastnictví kraje. Dle vyjádření Správy a údržby silnic Třebíč by výstavba chodníku měla probíhat za nepřerušeného silničního provozu a po realizaci stavby by mělo dojít ke geometrickému zaměření a majetkoprávnímu vypořádání. OM současně navrhuje zveřejnit darování částí pozemků par. č. 967/1 a par. č. 967/2 v k.ú. a obci Častohostice, zastavěných chodníky na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu.
Po realizaci stavby provede obec na svůj náklad geometrické zaměření chodníků a požádá o majetkoprávní vypořádání pozemků zastavěných chodníky.
Usnesení předpokládá vydat souhlas se stavbou chodníků na pozemcích kraje, rozhodnout zveřejnit záměr darování části pozemků na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu rozhodnout darovat části pozemků zastavěné chodníky do vlastnictví obce Častohostice.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč stanovila podmínky, za nichž může obec výstavbu chodníků provést a nutnost po výstavbě chodníků provést majetkoprávního vypořádání pozemků.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním částí uvedených pozemků zastavěných silnicí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníků v obci Častohostice, kterou budou dotčeny pozemky par. č. 967/1-ost. plocha, silnice a par. č. 967/2-ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Častohostice ve vlastnictví kraje;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování části pozemků par. č. 967/1-ost. plocha, silnice a par. č. 967/2-ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Častohostice zastavěné chodníky do vlastnictví obce Častohostice; a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat části pozemků par. č. 967/1-ost. plocha, silnice a par. č. 967/2-ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Častohostice zastavěné chodníky z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Častohostice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz