Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-17

RK-29-2006-17.doc  RK-29-2006-17pr1.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-29-2006-17
NázevStavební záměr "Dětský domov Telč - vestavba v podkroví"
Zpracoval H. Javůrková, M. Vašíčková
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina schválila usnesením 1161/36/2003/RK návrh na úpravu kapacity u dětských domovů zřizovaných krajem Vysočina. V rámci prováděných změn v síti škol a školských zařízení šlo o snížení kapacit dětských domovů, kromě DD Telč a DD Rovečné, u kterých se kapacita neměnila. V odůvodnění bylo poukázáno na výhodu tohoto řešení - zachování funkčnosti zmíněných dětských domovů ve smyslu zákona č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů.
DD Telč s lůžkovou kapacitou 24 lůžek je jediným dětským domovem v okrese Jihlava. Kapacita domova je po většinu roku plně využita. V současné době je v DD umístěno 24 dětí, z toho je 16, (66%) z kraje Vysočina.
Odbor majetkový postupně zrealizoval několik stavebních akcí v objektu Dětského domova v Telči. Smyslem a cílem akcí je vytvořit odpovídající podmínky pro činnost tohoto zařízení a odstranit nevyhovující stavebně technický stav objektu. Jednalo se o
- rekonstrukce kotelny (změna vytápění z koksu na plyn)
- oprava hydroizolací
- oprava stávajícího venkovního hřiště s položením nového povrchu
- oprava sociálního zařízení pro jednu rodinnou skupinu
- vybudování sušárny prádla v půdním prostoru
- oprava ZTI
- oprava omítek v suterénních prostorách
Návrh řešení V materiálu RK-29-2006-17 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání Stavební záměr - "Dětský domov Telč - vestavba v podkroví". V případě schválení Stavebního záměru OM navrhuje zajistit v letošním roce vypracování realizační projektové dokumentace pro stavební povolení v rozsahu vycházejícího z předloženého stavebního záměru. V letošním roce by byla dále stavba projednána s dotčenými orgány státní správy a zajištěno vydání stavebního povolení.
OŠMS s odkazem na § 10 vyhl. č. 410/2005 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých a § 2 vyhl. č. 438/2006 Sb., kterou se upravují podrobnosti výkonu ústavní výchovy a ochranné výchovy ve školských zařízeních, doporučuje vestavbu v podkroví ke kladnému vyřízení. Pokud by vestavba nemohla být realizována, muselo by dojít ke snížení kapacity zařízení z 24 lůžek na 16, (viz. § 4 odst. 5 zákona 109/2002 Sb.), což by z hlediska efektivnosti provozu bylo finančně nákladné.
Návrh usnesení předpokládá schválit stavební záměr a rozpočtového opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové dokumentace. Finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace budou přesunuty z jiných akcí v rámci stávající výše položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 s tím, že finanční krytí akce, v letošním roce náklady projektové přípravy, bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr na akci "Dětský domov Telč - vestavba v podkroví" dle materiálu
RK-29-2006-17 př. 1;
* zařazení nové akce "Dětský domov Telč - vestavba v podkroví" do přílohy rozpočtu M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz