Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-14

RK-29-2006-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-29-2006-14
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Základní škola Chotěboř - oprava střechy
Zpracoval M. Šulc, H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem nové budovy Základní školy v Chotěboři. Po odstranění závad, které byly provedeny po řádném výběrovém řízení firmou Stavospol s.r.o., Na Valech 1722, Chotěboř v roce 2005 bylo po letošní zimě zjištěno, že vlivem poruch ve střešním plášti dochází stále k zatékání do střešní konstrukce v místech úžlabí střechy /tyto práce nebyly předmětem oprav v r. 2005/. Po komplexní prohlídce stavu střechy projektantem a odbornou pokrývačskou firmou bylo zjištěno, že v úžlabí jsou popraskané tašky Bramac, podstřešní izolační folie u štítových stěn arkýře a v úžlabích je ohnuta dolů místo nahoru a končí cca 30 mm před větrací mřížkou. Stékající voda po folii zatéká do nástavby římsy a spodní části úžlabí a dále do konstrukce zdiva a stropu podkroví a místností pod nimi. Po obou stranách úžlabí je chybně provedeno oplechování měděným plechem. Oplechování je krátké a umožňuje zatékání vody a sněhu do konstrukce střechy. Tříplášťová konstrukce střechy nemá řádné provětrání a odvětrání prostoru mezi tepelnou izolací a izolační folií. Chybějící okapnice okapní římsy a voda vytékající po izolační folii teče po zděné římse.
Odbor majetkový zadal vypracování projektové dokumentace na provedení opravy. Projektant opravy střechy STAVOUNIE stavební a obchodní společnost s.r.o., F.X. Šaldy 79, Chotěboř v PD doporučuje, aby střecha byla opravena přesně dle pokynů uvedených v Technických podkladech firmy Bramac. Dále byl kontaktován oblastní manažer firmy Bramac ing. J. Benda, který technologii a rozsah oprav ještě na místě upřesnil. Podrobnosti provedení oprav jsou uvedeny v projektové dokumentaci a musí být provedeny odbornou, zaškolenou firmou. Při návrhu oprav byl přihlédnuto ke zjištění stavu střechy a hlavně úžlabí dle znaleckého posudku č. 218-11/2005 vypracovaného ing. Karlem Báťou.
Na základě položkového rozpočtu zpracovaného projektantem je předpoklad, že náklady na opravu a projektovou dokumentaci nepřesáhnou 630 000,- Kč vč. DPH. Zakázka tedy bude zadána jako veřejná zakázka malého rozsahu.
Skutečné náklady na opravu budou uplatněny vůči zhotoviteli stavby - firmě Stavitelství KRRO s.r.o., Světlá nad Sázavou. Protože smluvní stranou držící práva ze smlouvy o dílo je škola, je vhodné ve vazbě na uplatnění úhrady nákladů na opravy, aby náklady na opravy prokazatelně vynaložila škola.
Odbor majetkový navrhuje finančně krýt tuto akci povýšením výdajů na § 3116 Internátní speciální základní školy, položky Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 630 000,- Kč snížením položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (6409 ostatní činnost j.n.) - " Základní škola Chotěboř - oprava střechy".
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření, kterým budou škole poskytnuty finanční prostředky na opravu střechy za účelem odstranění závad v záruční době. Škola uzavře smlouvu o dílo se zhotovitelem na základě výsledku zadávacího řízení, které bude realizovat škola. Škola uzavře smlouvu o dílo se zhotovitelem, jehož nabídka bude vyhodnocena jako nejvýhodnější tj. nabídka s nejnižší cenou.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 26. 9. 2006 je 13 621 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající v povýšení výdajů na kapitole Školství, § 3116 Internátní speciální základní školy, položky Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 630 000,- Kč s určením pro Základní školu Chotěboř snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" u Základní školy Chotěboř o částku 630 000,- Kč na úhradu nákladů akce "Základní škola Chotěboř - oprava střechy".
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, Základní škola Chotěboř, odbor školství, mládeže a sportu
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz