Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-12

RK-29-2006-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-29-2006-12
NázevProdej STL plynovodu a plynovodní přípojky - k.ú. Havlíčkův Brod
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 1289/27/2006/RK rozhodla rada kraje uzavřít smlouvu o nájmu, zajištění provozu a údržby plynového zařízení se společností Východočeská plynárenská, a.s. se sídlem Hradec Králové na STL plynovod a plynovodní přípojku pro zásobování objektu SOU technického Chotěboř, pracoviště u sv. Jána 3612 v k.ú. a obci Havlíčkův Brod.
Kraj Vysočina jako vlastník STL plynovodu a plynovodní přípojky zaslal budoucímu nájemci své připomínky k předloženému návrhu smlouvy. Připomínky byly nájemcem akceptovány a nyní dojde k uzavření nájemní smlouvy a tím i umožnění napojení se objektů pracoviště u Sv. Jána na dodávku plynu.
S nájemcem bylo dále jednáno a v souladu se zněním nájemní smlouvy byly vzneseny třetími osobami další požadavky na napojení se na vybudovaný STL plynovod. Při uvažovaném napojení dalších dvou odběratelů Východočeská plynárenská přehodnotila svůj návrh na výši kupní ceny, za kterou by STL plynovod a plynovodní přípojku od kraje Vysočina jako investora odkoupila. Z původní částky ve výši 196 000,- Kč nyní navrhuje odkoupení uvedeného plynovodu za částku 354 691,- Kč. Tato částka se blíží k částce, za kterou byla stavba "SOUT Chotěboř - Rekonstrukce ÚT a plynofikace HB" realizována.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje STL plynovod a plynovodní přípojku vybudovanou v rámci výše uvedené stavby prodat společnosti Východočeská plynárenská, a.s., Hradec Králové, Pražská 702 za částku 354 691,- Kč. Převodem vlastnictví se Východočeská plynárenská, a.s., jako společnost specializovaná na distribuci plynu a mající příslušná oprávnění k provozování a distribuci, stane vlastníkem plynovodu a přípojky.
Vzhledem k tomu, že OM považuje STL plynovod a plynovodní přípojku na věci nemovité, je třeba na úřední desce po zákonem stanovenou dobu zveřejnit záměr prodeje uvedených věcí.
Usnesení předpokládá schválit zveřejnění záměru prodeje STL plynovodu a plynovodní přípojky vybudované v rámci stavby SOUT Chotěboř - Rekonstrukce ÚT a plynofikace HB na úřední desce.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodat STL plynovod D 63 - 212,5 m a plynovodní přípojku D 32 v délce 12,1 m vybudované v rámci stavby "SOUT Chotěboř - Rekonstrukce ÚT a plynofikace HB" pro SOUT Chotěboř, pracoviště U Svatého Jána, Havlíčkův Brod v k. ú. a obci Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz