Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-10

RK-29-2006-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-29-2006-10
NázevSouhlas se stavbou autobusové čekárny v k. ú. Častotice a obci Zahrádka
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Zahrádka požádala odbor majetkový o vydání souhlasu se stavbou autobusové zastávky na části pozemku par. č. 516 v k. ú. Častotice a obci Zahrádka. Dle vyjádření obce se nejedná o pozemek, po kterém vede silnice III/3907, ale jedná se o část pozemku, která silnicí zastavěna není. Majetkovému správci SÚS Třebíč byla projektantem předložena k odsouhlasení projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení na uvedenou stavbu. Ke stavbě majetkový správce vznesl připomínky a zároveň uvedl, že za předpokladu, že budou splněny jeho připomínky, souhlasí se stavební akcí Autobusová zastávka Častotice.
Pozemek par. č. 516 je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001
č. j. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 20. 12. 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč, je veden v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví č. 50.
Návrh řešení Vzhledem k výše uvedenému, navrhuje odbor majetkový vydat obci souhlas se stavbou autobusové zástavky na části pozemku par. č 516 v k. ú. Častotice a obci Zahrádka. Po dokončení stavby bude stavba na náklady obce geometricky zaměřena. Protože podle ustanovení § 12 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění, je zastávkový pruh pro linkovou autobusovou dopravu součástí silnice, bude stavba zastávkového pruhu spolu se zastavěnými pozemky ve vlastnictví obce bezúplatně převedena do vlastnictví kraje Vysočina. Dodatkem zřizovací listiny bude předmětný majetek svěřen do správy SÚS Třebíč.
Návrh usnesení předpokládá vydání souhlasu se stavbou autobusové zastávky obci Zahrádka na části pozemku par. č. 516 v k. ú. Častotice a obci Zahrádka.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč vydala ke stavbě autobusové zastávky stanovisko, ve kterém uvedla podmínky pro stavbu a za dodržení těchto podmínek souhlasila s realizací stavby na pozemku par. č. 516 v k. ú. Častotice.
Proti stavbě nemá žádných připomínek odbor dopravy a silničního hospodářství.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou "Autobusová zastávka Častotice", jejímž investorem bude obec Zahrádka, na části pozemku par. č. 516 v k. ú. Častotice a obci Zahrádka za splnění podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Třebíč
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 20. 10. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz