Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-08

RK-29-2006-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-29-2006-08
NázevSouhlas s vydáním územního rozhodnutí - k. ú. Šmolovy u Havlíčkova Brodu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava se žádostí o vydání souhlasu k územnímu rozhodnutí na stavbu "I/34 Šmolovy-křižovatka se sil. III/3489, bodová závada". Křižovatka dle průvodní zprávy k projektové dokumentaci neodpovídá ČSN, zejména úhlem napojení a chybějícími odbočovacími pruhy na silnici I/34. V místě stávajícího napojení dochází k častým dopravním nehodám.
Realizací této stavby bude dotčen pozemek par. č. 759 - ost. plocha, silnice v k.ú. Šmolovy u Havlíčkova Brod, obci Havlíčkův Brod, který je zastavěn silnicí III/3489. Dle investora by tento pozemek měl být dotčen trvalým záborem o výměře cca 515 m2.
Investor uvedené stavby následně požádal kraj Vysočina o souhlas s vynětím části uvedeného pozemku ze zemědělského půdního fondu, s vydáním územního rozhodnutí a stavebního povolení a se vstupem investora jeho dodavatelů na výše citovaný pozemek.
Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Havlíčkův Brod vede výše uvedený pozemek na LV 221 pro k.ú. Šmolovy u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje vydat kladné stanovisko k vydání územního rozhodnutí na předmětnou stavbu. S projektovou dokumentací je seznámena Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod, která původně nesouhlasila s uložením kanalizace v navrhované podobě do pozemku ve vlastnictví kraje. Po vzájemném upřesnění s ŘSD již SÚS Havlíčkův Brod nemá námitky, neboť kanalizace bude spádově vyústěna do příkopu silnice I/34. Dále SÚS stanovila podmínky, při jejichž dodržení nemá k projektové dokumentaci žádné další připomínky.
OM doporučuje dále vydat souhlas k případnému vynětí pozemku ze zemědělského půdního fondu a ke vstupu investora a jeho dodavatelů na pozemek par. č. 759
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod nemá za splnění podmínek stanovených vyjádřením dne 15. 9. 2006.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s vydáním územního rozhodnutí na stavbu "I/34 Šmolovy - křižovatka se sil. III/3489, bodová závada", kterou bude dotčen pozemek par. č. 759 v k.ú. Šmolovy u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod za splnění podmínek stanovených vyjádřením Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod ze dne 15. 9. 2006;
* s vynětím části uvedeného pozemku ze zemědělského půdního fondu, s vydáním stavebního povolení a se vstupem investora a jeho dodavatelů na pozemek par. č. 759 v k.ú. Šmolovy u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 3. 10. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz