Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2006-50

RK-28-2006-50.doc
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-28-2006-50
NázevVeřejná zakázka na služby na akci "Severojižní propojení kraje Vysočina - 2"
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV roce 2004 byla vypracována rámcová plánovací studie na akci Severojižní propojení kraje Vysočina. Odbor majetkový spolu s odborem dopravy a silničního hospodářství vytipoval projektové záměry, které vycházejí z této rámcové plánovací studie. Usnesením 0794/21/2005/RK bylo schváleno podání projektů do "Programu Iniciativy Společenství Intereg III A Česká Republika - Rakousko na období 2004-2006" na vypracování pěti projektových dokumentací ve stupni technické studie a čtyřech projektových dokumentací ve stupni projektové dokumentace k územnímu řízení. Usnesením 0274/04/ZK/2006 byl schválen převod prostředků z Fondu strategických rezerv. Po realizaci výběrového řízení došlo k úspoře předpokládaných finančních prostředků. Řídící výbor Česká Republika - Rakousko na svém zasedání dne 8. června 2006 souhlasil s podáním dodatečných projektových záměrů. Odbor majetkový s odborem dopravy a silničního hospodářství vytipoval další projekty: vypracování vyhledávací a podrobné technické studie obchvatu nebo průtahu Třebelovic, vypracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí na akce - Jemnice - Dědice, Jemnice - obchvat, Menhartice - obchvat, Dešná - obchvat a vypracování dokumentace ke stavebnímu řízení na akci Strážek - obchvat.
Dne 23. 8. 2006 náměstek hejtmana kraje schválil způsob zadání podlimitní veřejné zakázky na služby formou zjednodušeného podlimitního řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon), na výběr zhotovitele projektových dokumentací "Severojižní propojení kraje Vysočina - 2". Zadávací dokumentaci si vyzvedlo 6 firem (dle schváleného seznamu vyzvaných dodavatelů) a 1 dodatečně přihlášený zájemce.
Lhůta pro podání nabídek byla výzvou k podání nabídek stanovena na 13. 9. 2006 do 1000 hod. V této lhůtě podalo své nabídky 5 zájemců o veřejnou zakázku. Doručené nabídky byly předány hodnotící komisi, která byla složena ze zástupců zadavatele a osob s odbornou způsobilostí v rozsahu daném zákonem. Hodnotící komise současně plnila funkci komise pro otevírání obálek a zvláštní komise pro posouzení kvalifikace. Jednání hodnotící komise proběhlo dne 13. 9. 2006.a bylo zahájeno v 1300 hod. Hodnotící komise zahájila svoji činnost ustanovením předsedy a místopředsedy komise a následně přistoupila k otevírání obálek a kontrole nabídek v souladu s § 71 zákona. Otevírání obálek s nabídkami se neúčastnil žádný zástupce uchazečů. Bylo posuzováno zda je nabídka zpracována v požadovaném jazyce, obsahuje návrh smlouvy a prohlášení uchazeče podle § 68 odst.2 zákona podepsané oprávněnou osobou a zda obsahuje všechny požadované náležitosti. Kontrole vyhověly všechny nabídky. Komise následně posoudila kvalifikace uchazečů podle kritérií stanovených v zadávací dokumentaci. Hodnotící komise poté přistoupila k posouzení nabídek z hlediska splnění zadávacích podmínek stanovených v zadávací dokumentaci. Hodnotící komise dospěla k závěru, že nabídka jednoho uchazeče nevyhověla všem zadávacím podmínkám a navrhla zadavateli vyřadit uchazeče ze zadávacího řízení. Hodnotící komise provedla hodnocení podle kritéria stanoveného ve výzvě k podání nabídky, a to podle výše nabídkové ceny.
Podáním dodatečných projektů nedojde ke zvýšení předpokládaných finančních prostředků.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá vzít na vědomí dodatečné podání projektů
- II/ Třebelovice - obchvat, průtah
- II/152 Jemnice - Dědice
- II/ Jemnice - obchvat
- II/Menhartice - obchvat
- II/Dešná - obchvat
- II/360 Strážek - obchvat
do "Programu Iniciativy Společenství Intereg III A Česká Republika - Rakousko na období 2004-2006"
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise a přidělit veřejnou zakázku na služby uchazeči DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo náměstí 5, 702 00 Ostrava, IČ 42767377, který předložil nabídku s nejnižší nabídkovou cenou ve výši 5 996 460,00 Kč bez DPH. Pořadí nabídek je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
podání dodatečných projektů
- II/152 Třebelovice - obchvat, průtah
- II/152 Jemnice - Dědice
- II/152 Jemnice - obchvat
- II/410 Menhartice - obchvat
- II/410 Dešná - obchvat
- II/360 Strážek - obchvat
do "Programu Iniciativy Společenství Intereg III A Česká Republika - Rakousko na období 2004-2006";
rozhoduje
přidělit veřejnou zakázku na služby "Severojižní propojení kraje Vysočina - 2" uchazeči DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo náměstí 5, 702 00 Ostrava; a
ukládá
odboru majetkovému zajistit oznámení výsledků veřejné zakázky uchazečům, kteří podali nabídky, a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy o dílo.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor ekonomický
Termín 22. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz