Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2006-49

RK-28-2006-49.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-28-2006-49
NázevVeřejná zakázka na stavební práce na stavbu "III/15245 Dalešice - most"
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRekonstrukce mostu ev.č. 15245-1 na silnici III/15242 mezi Hrotovicemi a Dalešicemi je navržena jako přesýpaná mostní konstrukce z poddajných ocelových trubek z vlnitého plechu - tzv. tubosiderů. Jedná se o most o třech mostních polích - dvě inundační a jedno hlavní pole. Souběžně s rekonstrukcí mostu bude realizována oprava povrchu silnice III/15245 v celkové délce cca 1,850 km.
Dne 21. 8. 2006 náměstek hejtmana kraje schválil způsob zadání podlimitní veřejné zakázky na stavební práce formou zjednodušeného podlimitního řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon), na výběr zhotovitele stavby "III/15245 Dalešice - most". Zadávací dokumentaci si vyzvedlo 5 firem (dle schváleného seznamu vyzvaných dodavatelů) a 2 dodatečně přihlášení zájemci.
Lhůta pro podání nabídek byla výzvou k podání nabídek stanovena na 11. 9. 2006 do 1000 hod. V této lhůtě podalo své nabídky 7 zájemců o veřejnou zakázku. Doručené nabídky byly předány hodnotící komisi, která byla složena ze zástupců zadavatele a osob s odbornou způsobilostí v rozsahu daném zákonem. Hodnotící komise současně plnila funkci komise pro otevírání obálek a zvláštní komise pro posouzení kvalifikace. Jednání hodnotící komise za účasti pověřených zástupců 2 firem, které podaly své nabídky, proběhlo dne 13. 9. 2006. Jednání komise bylo zahájeno v 900 hod. Hodnotící komise zahájila svoji činnost ustanovením předsedy a místopředsedy komise a následně přistoupila za účasti zástupců dodavatelských firem k otevírání obálek a kontrole nabídek v souladu s § 71 zákona. Pověření zástupci firem byli seznámeni s nabídkami jednotlivých uchazečů a s výsledkem posouzení nabídek - bylo posuzováno zda je nabídka zpracována v požadovaném jazyce, obsahuje návrh smlouvy a prohlášení uchazeče podle § 68 odst.2 zákona podepsané oprávněnou osobou a zda obsahuje všechny požadované náležitosti. Přítomným uchazečům byly sděleny údaje stanovené zákonem. Kontrole vyhověly všechny nabídky. Komise následně posoudila kvalifikace uchazečů podle kritérií stanovených v zadávací dokumentaci. Komise vyzvala jednoho uchazeče k objasnění jednoho z předložených dokladů. Po předložení dokladu hodnotící komise dospěla k závěru, že uchazeč splnil kvalifikaci. Dva uchazeči nesplnili požadovanou kvalifikaci a byli navrženi zadavateli k vyloučení z dalšího posuzování. Hodnotící komise poté přistoupila k posouzení nabídek z hlediska splnění zadávacích podmínek stanovených v zadávací dokumentaci. Komise dospěla k závěru, že všechny nabídky vyhověly všem zadávacím podmínkám. Hodnotící komise provedla hodnocení podle kritéria stanoveného ve výzvě podání nabídky, a to podle výše nabídkové ceny.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise a přidělit veřejnou zakázku na stavební práce uchazeči Mitrenga-stavby, spol. s r.o., Tuřanka 115, 627 00 Brno, který předložil nabídku s nejnižší nabídkovou cenou ve výši 9 808 197,64 Kč bez DPH. Pořadí nabídek je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek.
Akce je schválena v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006, kapitole Nemovitý majetek, položka Investice v dopravě, v příloze M4.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přidělit veřejnou zakázku na stavební práce "III/15245 Dalešice - most" uchazeči Mitrenga-stavby, spol. s r.o., IČ 26944022, se sídlem Tuřanka 115, 627 00 Brno; a
ukládá
odboru majetkovému zajistit oznámení výsledků veřejné zakázky uchazečům, kteří podali nabídky, a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy o dílo.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 22. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz