Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2006-13

RK-28-2006-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-28-2006-13
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických zařízeních - "Ústav sociální péče pro dospělé Věž - Oprava říms a vytápění okapů"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Ústavu sociální péče pro dospělé ve Věži čp. 1, okres Havlíčkův Brod, Věž 582 56. Budova ústavu je umístěna ve staré zámecké budově v centrální části obce u hlavní komunikace. Během letošní tuhé zimy došlo vlivem nepříznivých klimatických podmínek na východní straně ústavu k silným poškozením. Sníh a led nadzvedl a roztrhal šablony střešní krytiny, promáčel a roztrhal venkovní omítku a zdivo štítu budovy. Rovněž tak voda a vlhkost pronikla i do interiéru pokojů klientů. Téměř v celé délce je, ale poškozená i ozdobná podstřešní římsa.
Vzhledem ke značně poškozeným stavebním konstrukcím a s přihlédnutím k technickému stavu, je nutno provést celkovou opravu zdiva, omítek a střechy východního křídla nad oddělením zvýšené péče. Součástí oprav této části bude i instalace ochranného elektro systému pro rozpouštění ledu a sněhu na střeše, úžlabích, v okapových žlabech a svodech. Jistící, silové a regulační přístroje pro rozpouštění ledu a sněhu budou osazeny v novém rozvaděči, který bude instalován v půdním prostoru. Regulace bude pomocí senzorů automatická. Návrh řešení je zpracován v projektové dokumentaci projektového ateliéru STAVOTHERM s.r.o. Havlíčkův Brod
Návrh řešení Veškeré práce navrhuje OM provést ještě v letošním roce, nejlépe do listopadu 2006.
OM zajistil formou nezávazného poptávkového řízení ověření ceny navrhovaného řešení u tří dodavatelů. Předpokládaný náklad na opravu je 342.000,- vč. 5% DPH.
Návrh předpokládá k zajištění navrhovaných opatření schválit rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek (položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických zařízení, § 4311 Sociální ústavy pro dospělé, běžné výdaje) z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 342 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 31. 8.2006 je 13 964 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "ÚSP pro dospělé Věž - Oprava říms a vytápění okapů" do přílohy M2 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických zařízeních na kapitole Nemovitý majetek;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení rozpočtu akce "ÚSP pro dospělé Věž - Oprava říms a vytápění okapů" (kapitola Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických zařízeních, § 4311 Sociální ústavy pro dospělé, běžné výdaje) ve výši 342 tis. Kč při současném snížení položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (kapitola Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n.) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz