Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2006-15

RK-27-2006-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-27-2006-15
NázevZáměr kraje Vysočina na využití areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě - informace o postupu naplňování záměru
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje usnesením 02892006/ZK rozhodlo nabýt nemovitý majetek tvořící areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě.
Zastupitelstvo kraje usnesení 0342/06/2006/ZK
- schválilo záměr kraje Vysočina využít areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro potřeby Krajského úřadu kraje Vysočina a dalších úřadů a institucí krajské působnosti a významu;
- vzalo na vědomí zájem České republiky - České správy sociálního zabezpečení o převod části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro výstavbu sídla Krajské správy sociálního zabezpečení pro kraj Vysočina;
- vyslovilo podporu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví České republiky po nabytí nemovitostí tvořících areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví kraje Vysočina za splnění zákonných podmínek, jež jsou předpokladem pro převod majetku kraje;
- uložilo radě kraje jednat s představiteli České republiky - České správy sociálního zabezpečení o podmínkách a způsobu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví České republiky pro realizaci záměru výstavby sídla Krajské správy sociálního zabezpečení pro kraj Vysočina a pokračovat v přípravných pracích směřujících k naplnění záměru kraje Vysočina na využití areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě včetně zajištění zpracování investičního záměru výstavby kancelářských prostor pro Krajský úřad kraje Vysočina obsahujícího organizační, technickou a finanční analýzu.
Ve smyslu uvedeného usnesení zastupitelstva kraje byly zahájeny přípravné práce k realizaci záměru a příslušná jednání.
Na hejtmana kraje se obrátil ředitel Krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky (dále jen VZP) pro kraj Vysočina a projevil zájem o převod části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše za účelem nové investiční výstavby sídla Krajské pobočky VZP.
Návrh řešení OM navrhuje předložit zastupitelstvu kraje informaci o postupu naplňování záměru, o jednání s potencionálními investory v území Kasáren Otakara Jaroše a přípravě investičního záměru výstavby kancelářských prostor pro Krajský úřad kraje Vysočina.
OM vyzval projekční firmu OK PLAN architekt s.r.o. jako autora vítězného návrhu v urbanisticko-architektonické soutěži na areál kasáren ke zpracování návrhu koordinační zastavovací situace areálu ve vazbě na předložené záměry ČSSZ a VZP. Koordinaci postupu potencionálních investorů musí kraj zajistit jako budoucí vlastník areálu. Současně byla tato firma vyzvána ke zpracování redukované podoby návrhu nové administrativní budovy krajského úřadu jako podklad pro investiční záměr.
Potencionální investoři byli s návrhem seznámeni na jednání dne 31. 8. 2006. K návrhu koordinační zastavovací situace nebylo zásadních připomínek a bude se dále dopracovávat a to včetně dopracování a konkretizace umístění a objemu jednotlivých budov a jejich vazeb na okolí. Nutná budou další jednání ve věci zajištění (investování a provozování) společných přístupů k budovám, parkoviště a přípravy území. Rovněž se připravují podmínky převodu částí areálu na potencionální investory.
OK PLAN architekt s.r.o. dále předložil návrh redukované podoby nové administrativní budovy krajského úřadu s kapacitou 249 - 286 pracovníků. Návrh uvažuje s budovou o dvou křídlech, bez podzemních garáží, kuchyně a jídelny. Návrh bude dále dopracován na základě připomínek OM a OSŘKŽÚ a využit pro zpracování investičního záměru.
OM dále navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje vzít na vědomí zájem VZP o převod části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro výstavbu sídla Krajské pobočky VZP, vyslovit podporu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví VZP po nabytí nemovitostí tvořících areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví kraje Vysočina za splnění zákonných podmínek, jež jsou předpokladem pro převod majetku kraje. Současně by měl být z úrovně zastupitelstva kraje uložen úkol jednat s představiteli VZP o podmínkách a způsobu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví VZP pro realizaci záměru výstavby sídla Krajské pobočky VZP.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* vzít na vědomí informaci o postupu naplňování záměru kraje Vysočina využít areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro potřeby Krajského úřadu kraje Vysočina a dalších úřadů a institucí krajské působnosti a významu, o jednání s potencionálními investory v území Kasáren Otakara Jaroše a přípravě investičního záměru výstavby kancelářských prostor pro Krajský úřad kraje Vysočina;
* vzít na vědomí zájem Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky o převod části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro výstavbu sídla Krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky, vyslovit podporu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky po nabytí nemovitostí tvořících areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví kraje Vysočina za splnění zákonných podmínek, jež jsou předpokladem pro převod majetku kraje;
* jednat s představiteli Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky o podmínkách a způsobu převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě do vlastnictví Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky pro realizaci záměru výstavby sídla Krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 26. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz