Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2006-07

RK-27-2006-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-27-2006-07
NázevPřijetí daru komunikace a pozemku do vlastnictví kraje Vysočina - k.ú. a obec Ledeč nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Ledeč nad Sázavou se žádostí o převedení místní komunikace v prostoru Husova náměstí v Ledči nad Sázavou do krajské silniční sítě a současně nabídlo kraji bezúplatný převod pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice o výměře 1 149 m2 v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje. Jedná se o řešení stávajícího stavu, kdy výjezd silnice III/01830 z náměstí je jednosměrnou komunikací a druhý směr do náměstí vede po místní komunikaci.
Zákonnou podmínkou pro zařazení místní komunikace do silniční sítě je dle ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., v platném znění uzavření smlouvy o smlouvě budoucí darovací, v níž se současný vlastník zaváže po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě darovat kraji navrhovanou část pozemní komunikace včetně komunikací zastavěného pozemku. Usnesením 0105/02/2006/ZK rozhodlo zastupitelstvo kraje o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, podle níž město Ledeč nad Sázavou po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě daruje část místní komunikace vedoucí po Husově náměstí v Ledči nad Sázavou a pozemek par. č. 2215/20 do vlastnictví kraje a kraj Vysočina stavbu komunikace a pozemek převezme do svého vlastnictví. Smlouva byla následně podepsána a předložena odboru dopravy a silničního hospodářství k vydání rozhodnutí o zařazení komunikace do krajské silniční sítě.
Odbor dopravy a silničního hospodářství vydal dne 14. 6. 2006 rozhodnutí pod čj. KUJI 44993/2006, ODSH 400/2006 - St/Zm, kterým do silniční sítě silnic II. a III. třídy kraje Vysočina zařazuje úsek místní komunikace v délce 145 m tvořící jednosměrnou část silnice III/01830 mezi křižovatkou místní komunikace se silnicí II/130 na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou. Toto rozhodnutí nabylo právní moc dne 4. 7. 2006.
Návrh řešení Vydáním správního rozhodnutí byla naplněna podmínka stanovená ve smlouvě o budoucí darovací smlouvě a je možné přistoupit k uzavření vlastní darovací smlouvy.
Usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnou o přijetí daru části komunikace a pozemku komunikací zastavěného na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaUsnesením 0105/02/2006/ZK zastupitelstvo kraje rozhodlo o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, podle níž město Ledeč nad Sázavou po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě, daruje část místní komunikace vedoucí po Husově náměstí v Ledči nad Sázavou a pozemek par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje a kraj Vysočina stavbu komunikace a pozemek převezme do svého vlastnictví.
Usnesením 0338/08/2006/RK doporučila rada kraje zastupitelstvu kraje rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, podle níž město Ledeč nad Sázavou po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě daruje část místní komunikace vedoucí po Husově náměstí v Ledči nad Sázavou a pozemek par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje a kraj Vysočina stavbu komunikace a pozemek převezme do svého vlastnictví.
Usnesením 004/01/2006/DK ze dne 27. 1. 2006 pověřila dopravní komise odbor majetkový Krajského úřadu kraje Vysočina k dalšímu jednání ve věci převodu části místní komunikace na Husově náměstí v Ledčí nad Sázavou do krajské silniční sítě.
Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod souhlasí se zařazením části místní komunikace na Husově náměstí v Ledčí nad Sázavou do krajské silniční sítě a s bezúplatným nabytím pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí se zařazením části místní komunikace na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou do krajské silniční sítě a s bezúplatným nabytím pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout přijmout dar pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou a komunikace na tomto pozemku z vlastnictví města Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz