Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-65

RK-26-2006-65.doc
Číslo materiálu65
Číslo jednacíRK-26-2006-65
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření a informace o rozhodnutí zadavatele o zadání veřejné zakázky ,,Objekty Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26 - stavební práce"
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV roce 2005 byla provedena částečná rekonstrukce objektů Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26 v Jihlavě pro potřeby umístění části pracovníků krajského úřadu. Dne 7. 3. 2006 rada kraje usnesením č. 0281/07/2006/RK, schválila Stavební záměr na dokončení investiční akce: "Rekonstrukce objektů Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26". V rozpočtu kraje je na tuto akci vyčleněna částka ve výši 5 mil. Kč.
Po přípravných pracích zahrnujících základní průzkum, zpracování položkového rozpočtu, vypracování zadávací dokumentace a po vyhodnocení veřejné zakázky je nutné konstatovat, že částka 5 mil. Kč, uvedená v rozpočtu kraje, je nedostatečná.
Odbor majetkový zrealizoval, v souladu s "Pravidly Rady kraje pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina", na základě Výzvy k podání nabídky, seznamu oslovených zájemců a jmenování hodnotící komise, schválených Miroslavem Houškou, členem rady kraje pro oblast financí a majetku, zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu, na zhotovitele stavby "Objekty Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26 - stavební práce". Kritériem hodnocení byla nejnižší nabídková cena.
Návrh řešení Pro finanční zajištění realizace výše uvedené investiční akce OM navrhuje posílit finanční krytí akce. OM navrhuje provést rozpočtové opatření spočívající v převodu finančních prostředků ve výši 1 000 tis. Kč z kapitoly Nemovitý majetek, § 3639 - Výkup nemovitostí, na kapitolu Nemovitý majetek § 6172 - Činnost regionální správy. OM předpokládá nečerpání prostředků určených k výkupu nemovitostí v plné výši.
Na základě posouzení a vyhodnocení jednotlivých nabídek veřejné zakázky se komise shodla, že nejvhodnější nabídku, z důvodu nejnižší nabídkové ceny ve výši 4 853 366,- Kč bez DPH (5 775 505,50 Kč vč. DPH), předložila firma STARKON JIHLAVA CZ a.s., Úzká 1, 586 01 Jihlava. Hodnotící komise doporučila zadavateli uzavřít s touto firmou smlouvu o dílo. Miroslav Houška, člen rady kraje pro oblast financí a majetku, rozhodl dne 28. 8. 2006 o zadání veřejné zakázky malého rozsahu na zhotovitele stavby "Objekty Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26 - stavební práce" uchazeči STARKON JIHLAVA CZ a.s., Úzká 1, 586 01 Jihlava. Pořadí dalších nabídek je uvedeno v Zápisu o posouzení a hodnocení nabídek. Podle Čl. 2 odst. (5), Pravidel Rady kraje pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina, je o rozhodnutí informována rada kraje na svém nejbližším zasedání.
OM si při zadání veřejné zakázky vyhradil právo zadavatele redukovat rozsah akce. Pokud nebude schváleno rozpočtové opatření bude akce redukována o venkovní objekty - plot, venkovní úpravy přístupy.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením rozpočtového opatření dle návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve snížení § 3639 - Komunální služby a územní rozvoj j.n., Výkup nemovitostí (položka 6121) o částku 1 000 tis. Kč a zvýšení § 6172 - Činnost regionální správy o tuto částku, která je určena na dokončení investiční akce "Rekonstrukce objektů Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26";
bere na vědomí
rozhodnutí Miroslava Houšky, člena rady kraje pro oblast financí a majetku, o zadání veřejné zakázky malého rozsahu na zhotovitele stavby "Rekonstrukce objektů Seifertova č. 24 a Seifertova č. 26" uchazeči: STARKON JIHLAVA CZ a.s., Úzká 1, 586 01 Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz