Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-64

RK-26-2006-64.doc
Číslo materiálu64
Číslo jednacíRK-26-2006-64
NázevIII/36057 Rudíkov - zajištění silničního tělesa a odvedení povrchových vod - zařazení nové akce do přílohy M4
Zpracoval T. Pípal
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV listopadu 2002 byla vypracována projektová dokumentace řešící situace u domu čp. 131 v obci Rudíkov. Jedná se o situaci, kdy silniční těleso je v nízkém násypu, který se deformuje a okraj silničního tělesa se sesouvá. Pokles vozovky je na okraji patrný o cca15 - 20cm. Zároveň při větších deštích stéká voda z vozovky a zaplavuje přilehlý pozemek. Technické řešení obsažené v dokumentaci však bylo finančně velmi náročné. Jednalo se o vybudování masivní opěrné zdi vč. chodníku a nutné přeložky plynovodní přípojky a telefonního kabelu.
Následně byl zadán posudek, který měl za úkol nalézt možnost jednoduššího a méně finančně náročného řešení.
Na základě posudku byla v prosinci 2005 Ing. Janem Lauermanem, geologie a geotechnika, Dlouhá Brtnice vypracována projektová dokumentace "Rudíkov - silnice III/36057 - statické zajištění silničního tělesa o odvedení povrchových vod u čp. 131", která řeší jak zamezení poklesu vozovky, tak odvedení povrchových vod ze silničního pozemku za použití železobetonového trámce osazeného na systém mikrozápor a odvedením dešťových vod příčným sklonem vozovky dešťovou vpustí do stávající kanalizace. Toto řešení nebrání budoucí realizaci chodníku ze strany obce Rudíkov a bylo obcí odsouhlaseno.
Na základě nově zpracované projektové dokumentace bylo požádáno o vydání stavebního povolení. Stavební povolení bylo vydáno Městským úřadem Třebíč dne 1. 8. 2006. Samotná realizace stavby si vyžádá dobu dvou měsíců. Je tedy možné tuto stavbu zrealizovat ještě v letošním roce, avšak stavba není zařazena v příloze M4 rozepisující položku Investice v dopravě rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválit rozpočtové opatření spočívající v zařazení nové akce "III/36057 Rudíkov - zajištění silničního tělesa a odvedení povrchových vod" do přílohy M4 Investice v dopravě kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006. Po zařazení uvedené akce a provedení výběrového řízení na dodavatele stavebních prací bude provedena změna rozpisu rozpočtu v rámci položky Investice v dopravě na Kapitole Nemovitý majetek, která je rozepsána v příloze M4, pro zajištění finančních prostředků na realizaci stavby "III/36057 Rudíkov - zajištění silničního tělesa a odvedení povrchových vod". Výše položky Investice v dopravě dovoluje zařadit a realizovat navrženou akci.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M4 dle návrhu usnesení s tím, že finanční krytí akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "III/36057 Rudíkov - zajištění silničního tělesa a odvedení povrchových vod" do přílohy M4, která je rozepisuje položku Investice v dopravě kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 15. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz