Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-20

RK-26-2006-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-26-2006-20
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na rok 2006 - poskytnutí finančního příspěvku Muzeu Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, na úhradu nákladů spojených s pořádáním folklorního festivalu
Zpracoval M. Janíčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuDne 9. září 2006 se uskuteční ve Velké Bíteši čtvrtý ročník folklorního festivalu "Setkání na Podhorácku", na kterém se prezentují národopisné soubory a krojované skupiny z Podhorácka, Horácka a soudního Brněnska a Drahan. Jedná se o akci nadregionálního významu, a to jak z hlediska obsazení programu, tak co do návštěvnosti.
V letošním roce se na festivalu organizačně podílí mimo Informačního centra a Klubu kultury města Velké Bíteše i Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvková organizace, které je pověřenou organizací k zajištění úkolů tradiční lidové kultury v kraji Vysočina, plní funkcí informačního, školícího a metodického pracoviště pro území kraje, vede a koordinuje celokrajskou dokumentaci tradiční lidové kultury. Tím je zajištěno, že festival je pořádán v souladu s naplňováním "Koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu".
Finanční prostředky na úhradu nákladů spojených s pořádáním folklorního festivalu "Setkání na Podhorácku" ve výši 50 tis. Kč nejsou zahrnuty pro rok 2006 v příspěvku na provoz Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že folklorní festival "Setkání na Podhorácku" je významnou akcí, která prezentuje tradiční lidovou kulturu v kraji Vysočina, navrhuje odbor kultury a památkové péče radě kraje podpořit tento festival a schválit přesun finančních prostředků v rámci kapitoly Kultura ve výši 50 tis. Kč včetně úpravy závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, o částku 50 tis. Kč na úhradu nákladů spojených s pořádáním festivalu.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením dle předloženého návrhu řešení v rámci kapitoly Kultura.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Kultura ORJ 4000, zvýšení § 3315 - Činnosti muzeí a galerií, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku ve výši 50 tis. Kč s určením pro Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvkovou organizaci, při současném snížení § 3317 - Výstavní činnost v kultuře, položky 5169 - Nákup ostatních služeb o stejnou částku ve výši 50 tis. Kč;
* změnu závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace, pro rok 2006 o částku 50 tis. Kč s určením na úhradu nákladů spojených s pořádáním folklorního festivalu "Setkání na Podhorácku".
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče, ekonomický odbor, ředitel Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 30. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz