Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-07

RK-26-2006-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-26-2006-07
NázevZveřejnění záměru darování částí pozemků - k.ú. Bačice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Bačice požádala dopisem ze dne 8. srpna 2006 o darování částí pozemků par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 235 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Bačice. Obec na částech těchto pozemků vybudovala autobusovou zastávku s točnou pro autobusy. K projektové dokumentaci se vyjadřoval odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu a dopisem ze dne 2. 2. 2006 stanovil podmínky, za nichž může být stavba zastávky a točny realizována. Obec při geometrickém zaměření nové stavby zjistila, že část autobusové zastávky a točny je postavena na pozemích ve vlastnictví kraje a má zájem uvést do pořádku vlastnické vztahy. Z tohoto důvodu požádala odbor majetkový o převod částí výše uvedených pozemků do vlastnictví obce. Geometrický plán obec dosud nepředložila, pouze uvedla, že jej dodá ihned po potvrzení katastrálním pracovištěm Třebíč.
Pozemky par. č. 218/1 a 235 v k.ú. a obci Bačice jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Pozemky jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrální pracoviště Třebíč na LV 152 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje části pozemků zastavěných stavbou autobusové zastávky a točny darovat do vlastnictví obce Bačice. Návrh je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2. Obec pozemky hodlá využívat pro veřejně prospěšnou činnost, tj. jako autobusovou zastávku a točnu pro autobusy. Po zjištění, že část realizované stavby je na pozemích kraje, chce uvést do souladu vlastnické právo ke stavbě a pozemkům stavbou zastavěných.
Darování předpokládá jako zákonnou podmínku tohoto právního úkonu zveřejnění záměru daru na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po uplynutí této doby bude zastupitelstvu kraje předložen návrh na schválení darování částí pozemků do vlastnictví obce Bačice a současně dodatkem zřizovací listiny Správy a údržby silnic Třebíč upraven rozsah svěřeného majetku.
Usnesení předpokládá rozhodnout o zveřejnění darování částí pozemků do vlastnictví obce Bačice na úřední desce a doporučení zastupitelstvu kraje pozemky GP nově vytvořené zastavěné stavbou autobusové zastávky a točny darovat do vlastnictví obce Bačice.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč ve svém stanovisku uvádí, že souhlasí s darováním částí pozemků par. č. 218/1 a par. č. 235 v k.ú. a obci Bačice do vlastnictví obce Bačice.
Odbor dopravy a silničního hospodářství nemá námitky proti darování částí výše uvedených pozemků do vlastnictví obce Bačice.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat obci Bačice části pozemků par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 235 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Bačice zastavěných stavbou autobusové zastávky a točny pro autobus; a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat části pozemků par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 235 - ostatní plocha, silnice v k.ú. a obci Bačice zastavěných stavbou autobusové zastávky a točny pro autobus z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Bačice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín listopad 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz