Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-05

RK-26-2006-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-26-2006-05
NázevSouhlas s vydáním územního rozhodnutí - k. ú. Ústrašín
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava se žádostí o vydání souhlasu k územnímu rozhodnutí na stavbu "I/34 Božejov-Ondřejov ". Tato stavba je součástí mezinárodního tahu E 551, který se postupně rekonstruuje. Investor má na tento úsek zpracovánu projektovou dokumentaci a nyní bude žádat o vydání územního rozhodnutí. Celková délka tohoto úseku činí 2 200 m.
Realizací této stavby bude dotčen pozemek par. č. 1543 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Ústrašín, který je zastavěn silnicí III/11253. Dle investora by tento pozemek měl být dotčen trvalým záborem o výměře cca 1327 m2.
Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Pelhřimov vede výše uvedený pozemek na LV 168 pro k.ú. a obec Ústrašín.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje vydat kladné stanovisko k vydání územního rozhodnutí na předmětný úsek silnice. Uvedený úsek je poslední částí stavby silnice I/34 mezi Pelhřimovem a hranicemi Jihočeského kraje. Na části Nová Ves - Božejov již probíhá realizace stavby, na část Ondřejov - Pelhřimov je vydáno územní rozhodnutí a část Božejov - Ústrašín je projektově zpracována a investor žádá o vydání územního rozhodnutí.
Zástupce OM se účastnil jednání mezi investorem a obcemi uvedenou stavbou dotčenými s cílem uspořádání krajské silniční sítě po realizaci celého úseku stavby. Na jednání nebylo dosaženo dohody a další jednání mezi krajem a obcemi v této záležitosti se přopravuje.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Pelhřimov nemá námitky proti vydání územního rozhodnutí na uvedený úsek silnice I/34.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vydáním územního rozhodnutí na stavbu "I/34 Božejov -Ondřejov", jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz