Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2006-54

RK-24-2006-54.doc
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-24-2006-54
NázevInformace o průběhu realizace zakázky certifikace informačního systému pro nakládání s utajovanými informacemi
Zpracoval R. Schell
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuNa základě dříve předloženého materiálu týkajícího se záměru certifikace informačního systému pro nakládání s utajovanými informacemi přijala rada kraje usnesení č. 0473/10/2006/RK, kterým souhlasí s realizací certifikace informačního systému pro nakládání s utajovanými informacemi. Zároveň byla rada kraje informována o skutečnosti, že s pořízením certifikovaného IS není počítáno ve schváleném rozpočtu kraje a že jeho finanční zajištění bude po výběru dodavatele předmětem dalšího materiálu k projednání.
Návrh řešení Proces pořízení certifikovaného počítače představuje realizaci 2 zakázek:

1) pořízení bezpečnostní dokumentace pro certifikaci IS nakládajícího s utajovanými informacemi stupně utajení "Důvěrné".

Jako dodavatel bezpečnostní dokumentace byla v souladu Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina vybrána společnost F.S.C. BEZPEČNOSTNÍ PORADENSTVÍ, a.s..
Vzhledem k tomu, že nabídková cena vítězné společnosti byla nižší než původně předpokládané náklady na pořízení bezpečnostní dokumentace pro certifikaci IS, bude jeho úhrada kryta z rozpočtové kapitoly Požární ochrana a IZS využitím vlastních rozpočtových rezerv.

2) pořízení počítače včetně příslušenství a softwarového vybavení

Realizaci zakázky kraje na výběr dodavatele počítače s potřebným příslušenstvím, který bude technicky způsobilý pro účely výše uvedené certifikace, zajistí odbor informatiky na základě bližší specifikace doporučené zpracovatelem bezpečnostní dokumentace.
Financování bude kryto z rozpočtové kapitoly Informatika.
StanoviskaOdbor informatiky souhlasí s navrhovaným řešením.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o průběhu realizace zakázky certifikace informačního systému pro nakládání s utajovanými informacemi dle materiálu RK-24-2006-54.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor informatiky
Termín prosinec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz