Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2006-21

RK-24-2006-21.doc  RK-24-2006-21pr1.tif
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-24-2006-21
NázevFond Vysočiny - žádost města Nové Město na Moravě o změnu účelu použití přiznané podpory
Zpracoval D. Vichr
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuDne 11. 7. 2006 obdržel Krajský úřad kraje Vysočina žádost města Nové Město na Moravě o změnu účelu použití dotace ve výši 189.000,- Kč přiznané v rámci grantového programu Rozvoj vesnice 2005 na realizaci projektu ,,Oprava místní komunikace v místní části Hlinné" (příloha č. 1).
Předmětem žádosti je převod účelu použití přiznané podpory na "Opravu místních komunikací v místních částech Jiříkovice a Olešná". Důvodem požadované změny je přehodnocení priorit v oblasti údržby a oprav komunikací v důsledku mimořádně špatného stavu místních komunikací v těchto lokalitách následkem nepříznivého průběhu zimního období a následných jarních lokálních přívalových dešťů.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") navrhuje radě kraje zamítnout žádost města Nové Město na Moravě o změnu účelu použití poskytnuté podpory. Přestože je žádost podána v termínu, byla by požadovaná změna v rozporu s Výzvou tohoto GP. Dle Výzvy GP mohli žadatelé v rámci jednoho programu získat podporu projektu zaměřeného pouze na jednu místní část. V tomto případě je žádost o změnu zaměřena na dvě místní části.
Dále je spekulativní, zda by v případě hodnocení byla tato žádost vybrána k podpoře - hodnoceno bylo např. zda je po předmětné komunikaci vedena značená cyklotrasa nebo zda má projekt souvislost s turistickou atraktivitou nebo zařízením cestovního ruchu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
zamítá
změnu účelu použití podpory přiznané v rámci grantového programu Rozvoj vesnice 2005 usnesením řídícího výboru č.001/02/2005/RvGP ze dne 1. 12. 2005 městu Nové Město na Moravě z původního účelu použití "Oprava místní komunikace v místní části Hlinné" na nový účel použití "Oprava místních komunikací v místních částech Jiříkovice a Olešná".
Odpovědnost ORR
Termín 15. 8. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz