Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2006-17

RK-24-2006-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-24-2006-17
NázevSouhlas se stavbou chodníku a darování pozemků v k. ú. a obci Senorady
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s výstavbou chodníku u silnice III/3935 v k. ú. a obci Senorady. Obec Senorady leží na území Jihomoravského kraje, silnice je ve vlastnictví Jihomoravského kraje, ale uvedený pozemek je ve vlastnictví Vysočiny.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem pozemku par. č. PK 3566. v k. ú. a obci Senorady, který vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč na LV 222 pro uvedené k. ú. a obec.
Obec Senorady hodlá vybudovat chodník, který bude zasahovat do tohoto pozemku a z tohoto důvodu se obrátila na kraj se žádostí o souhlas s provedením této stavby. Obec počítá s tím, že po dostavění chodníku nechá na své náklady zaměřit stavbu geometrickým plánem a převezme zastavěnou část uvedeného pozemku do svého vlastnictví.
Návrh řešení Protože stavba má řešit dopravní situaci v obci a Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje nemá proti této stavbě námitek, doporučuje odbor majetkový vyslovit souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. PK 3566 v k. ú. a obci Senorady. Pro sjednocení vlastníka stavby a pozemků, na kterém bude chodník postaven doporučuje odbor majetkový provést po jeho dostavění majetkoprávní vypořádání zastavěných částí uvedených pozemků.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. PK 3566 v k. ú. a obci Senorady, rozhodnout zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části tohoto pozemku do vlastnictví obce Senorady a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část uvedeného pozemku oddělenou geometrickým plánem, vyhotoveným na náklady obce Senorady z vlastnictví Vysočiny do vlastnictví obce Senorady.
StanoviskaSouhlas Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje ze dne 16. 12. 2005.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. PK 3566 v k. ú. a obci Senorady;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. PK 3566 v k. ú. a obci Senorady z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Senorady, a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. PK 3566 v k. ú. a obci Senorady z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Senorady.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz