Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2006-16

RK-24-2006-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-24-2006-16
NázevSouhlas se stavbou chodníku a darování pozemků v k. ú. a obci Pucov
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s výstavbou chodníku u silnice II/392 v k. ú. a Pucov.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem pozemku par. č. 1300/1 - ost. pl., ost. kom. v k. ú. a obci Pucov, které vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč na LV 137 pro uvedené k. ú. a obec.
Obec Pucov hodlá vybudovat chodník, který bude zasahovat do tohoto pozemku a z tohoto důvodu se obrátila na kraj se žádostí o souhlas s provedením této stavby. Obec počítá s tím, že po dostavění chodníku nechá na své náklady zaměřit stavbu geometrickým plánem a převezme zastavěnou část uvedeného pozemku do svého vlastnictví.
Návrh řešení Protože stavba má řešit dopravní situaci v obci a SÚS Třebíč nemá proti této stavbě námitek, doporučuje odbor majetkový vyslovit souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1300/1 v k. ú. a obci Pucov. Pro sjednocení vlastníka stavby a pozemků, na kterém bude chodník postaven, doporučuje odbor majetkový provést po jeho dostavění majetkoprávní vypořádání zastavěných částí uvedených pozemků.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1300/1 v k. ú. a obci Pucov, rozhodnout zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části tohoto pozemku do vlastnictví obce Pucov a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část uvedeného pozemku oddělenou geometrickým plánem, vyhotoveným na náklady obce Pucov z vlastnictví Vysočiny do vlastnictví obce Pucov.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč vyslovila dne 19. 7. 2006 s akcí souhlas.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1300/1 v k. ú. a obci Pucov;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 1300/1 v k. ú. a obci Pucov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Pucov a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část pozemků par. č. 1300/1 v k. ú. a obci Pucov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Pucov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz