Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2006-25

RK-23-2006-25.doc  RK-23-2006-25pr1.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-23-2006-25
NázevSchválení předložení žádosti na MMR ČR o souhlas s vypůjčením a následným bezúplatným převodem majetku pořízeného v rámci projektů TA SROP kraje Vysočina na Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod
Zpracoval J. Moudrá
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuKrajský úřad kraje Vysočina, konkrétně oddělení Sekretariátu regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod (dále jen "Sekretariát regionální rady"), plnilo do 30. 6. 2006 roli tzv. zprostředkujícího subjektu v rámci administrace Společného regionálního operačního programu ČR na léta 2004 - 2006 (dále jen "SROP"). V rámci administrace SROP kraj Vysočina předkládal v roce 2005 dva projekty technické asistence SROP - Technická asistence v kraji Vysočina 2005 - ostatní výdaje technické pomoci SROP a projekt Technická asistence v kraji Vysočina 2005 - aktivity spojené s řízením SROP, v rámci kterých byl nakoupen majetek pro zabezpečení administrace SROP v kraji Vysočina.
Dne 1. 7. 2006 nabyla účinnosti novela zákona č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, ve znění pozdějších předpisů. Dnem nabytí účinnosti novely tohoto zákona přecházejí na Regionální rady regionů soudržnosti práva a závazky plynoucí z činnosti Regionální rady zřízené pro jednotlivé regiony soudržnosti podle dosavadní právní úpravy, tzn. že administrace SROP ode dne 1. 7. 2006 přechází na Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod (dále jen "Regionální rada"). Rada kraje Vysočina rozhodla svým usnesením č. 1013/21/2006/RK o uzavření Smlouvy o výpůjčce nebytových prostor a movitých věcí dle materiálu RK-21-2006-02, př. 1 mezi krajem Vysočina a Regionální radou. Výpůjčka movitých věcí se dotýká i majetku, který byl pořízen z výše uvedených 2 projektů technické pomoci SROP (o tomto postupu byl Řídící orgán SROP informován).
Dle pokynů Řídícího orgánu SROP a v souladu s částí III podmínek k rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování projektů technické asistence musí kraj Vysočina požádat o souhlas s vypůjčením a následným bezúplatným převodem (darováním) majetku dle př. 1 pořízeného v rámci projektů technické asistence SROP kraje Vysočina na nově vzniklou Regionální radu.
Návrh řešení Na základě výše uvedeného a v souladu s pokyny Řídícího orgánu SROP se navrhuje požádat Ministerstvo pro místní rozvoj ČR jako poskytovatele podpory z technické asistence SROP o udělení souhlasu s výpůjčkou a následně s možným převodem majetku pořízeného z technické asistence SROP na Regionální radu.
Vzhledem k tomu, že majetek pořízený z technické asistence SROP už kraj nebude schopen nikdy využívat v souladu s podmínkami rozhodnutí o účasti státního rozpočtu, bude jeho užívání Regionální radou zřejmě v budoucnu nutné upravit bezúplatným převodem (darem) do majetku Regionální rady, proto je navrženo požádat o souhlas i s tímto úkonem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
žádá
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR o souhlas s vypůjčením a následným bezúplatným převodem (darováním) majetku pořízeného v rámci projektů technické pomoci SROP kraje Vysočina specifikovaného v materiálu RK-23-2006-25, př. 1 na nově vzniklou Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod.
Odpovědnost ORR
Termín 15. 8. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz