Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2006-12

RK-23-2006-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-23-2006-12
NázevNávrh na zařazení nové akce
Zpracoval P.Čermák
Předkládá P.Kolář
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006, Kapitola nemovitý majetek, příloha M1, je zařazena stavební akce "Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice, rekonstrukce ZTI Pražská". Ve výběrovém řízení, které proběhlo dne 7.6.2006 byla tato akce zadána jako zakázka kraje za cenu 1 964 951,--Kč bez DPH. Po zahájení realizace této akce, při výměně ležaté kanalizace a odstranění betonové mazaniny stávající podlahy v 1.NP došlo ke zřícení značné části přizdívky přizděné k pouze 30 cm silné obvodové stěně a vnitřní stěně. Přizdívka byla v minulosti provedena zcela nepřípustným způsobem a nebyla zaznamenána v žádné dokumentaci. Obnažená obvodová zeď vykazuje vážné narušení statiky. Vzniklá situace vyžadovala okamžité stržení zbytku přizdívky a provizorní zajištění kleneb, které jsou vetknuty do narušené obvodové stěny. Celá záležitost je dále řešena se statikem a projektantem stavby. Na práce spojené se statickým zajištěním obvodové stěny bude projektantem stavby, na základě statikem určeného řešení, vypracován položkový rozpočet. Na výše uvedenou zakázku nelze uzavřít dodatek ke smlouvě o dílo, protože podle "Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina", platných do 30.6.2006, nesmí celková cena zakázky kraje přesáhnout finanční limit 2 mil. Kč bez DPH. OM předpokládá překročení této ceny.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení zařazení nové akce "Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice, statické zajištění stěny" do přílohy M1, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek a zdrojově akci krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M1 schváleného rozpočtu. Návrh dále předpokládá, v tomto zvlášť naléhavém případě, přímé zadání realizace statického zajištění stěny firmě, která rekonstrukci ZTI Pražská provádí. Realizací navržených opatření dojde ke statickému zajištění obvodové stěny.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 kapitoly Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařadit novou akci "Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice , statické zajištění stěny" do přílohy M1, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz