Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-72

RK-20-2006-72.doc  RK-20-2006-72pr1.doc
Číslo materiálu72
Číslo jednacíRK-20-2006-72
NázevNabídka statutárního města Jihlava k využití budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36
Zpracoval Z. Ludvík
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuNáměstkyně primátora statutárního města Jihlavy oslovila hejtmana kraje s nabídkou na využití budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 pro Gymnázium Jihlava na vícejazyčné gymnázium. Nabídka přiložena jako příloha č 1. materiálu RK-20-2006-72. Zastupitelstvo města Jihlava bude jednat o uvolnění budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 dne 27. 6. 2005. Nabídka statutárního města Jihlava navazuje na jednání mezi zástupci statutárního města Jihlava (PaedDr. Zápotočnou) a zástupci kraje Vysočina (PaedDr. Matějkovou a pracovníky OŠMS) o prostorových a dalších rozvojových možnostech Gymnázia Jihlava. Mimo jiné i o prostorových možnostech vzniku sportovních tříd a tříd vícejazyčného gymnázia v Jihlavě. S tímto záměrem je počítáno i v Dlouhodobém záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy kraje Vysočina 2006.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu doporučuje využít nabídku statutárního města Jihlava na uvolnění budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 pro Gymnázium Jihlava a umožnit tak Gymnáziu Jihlava další rozvoj v oblasti studijních programů: čtyřletého, se sportovním zaměřením a s rozšířenou výukou v cizích jazycích, popřípadě dvojjazyčného gymnázia.
Gymnázium Jihlava se dlouhodobě potýká s nedostatkem učeben. Poté co škola opustila pronajaté prostory na Základní škole v Březinově sídlišti, zajišťuje výuku v budově školy jen s obtížemi. Výuka probíhá v kmenových i odborných učebnách. Záměrem gymnázia je do budoucna otevřít sportovní třídy a v souladu s Dlouhodobým záměrem rozvoje výchovně vzdělávací soustavy kraje i třídy vícejazyčné. V následujících letech by tak škola mohla dosáhnout počtu až 30 tříd. To ale není ve stávajících prostorách budovy gymnázia možné. Využití učeben v budově základní školy pro potřeby gymnázia umožní uspokojovat poptávku po všeobecném vzdělávání. OŠMS podporuje koncepci dalšího rozvoje Gymnázia Jihlava a doporučuje jednat s magistrátem Jihlava o podmínkách využívání budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 .
StanoviskaŘeditel Gymnázia Jihlava s využíváním nabízené budovy souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s nabídkou statutárního města Jihlava na využití uvolněné budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 pro Gymnázium Jihlava, Jana Masaryka 1 od 1. 8. 2006 a
pověřuje
Martinu Matějkovou a odbor školství, mládeže a sportu jednáním se statutárním městem Jihlava o podmínkách využívání nabízené budovy ZŠ Jihlava, Křížová 33 na třídě Legionářů 36 .
Odpovědnost Martina Matějková, OŠMS
Termín červenec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz