Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-13

RK-20-2006-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-20-2006-13
NázevNávrh na zařazení nové akce do přílohy M1 rozpočtu kraje
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Domova mládeže v areálu Hotelové školy Světlá a Obchodní akademie, Velké Meziříčí, U Světlé 36. Ve schváleném rozpočtu pro rok 2006 je v rámci položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství v příloze M1 rozpočtu zařazena akce Oprava střechy Domova mládeže. Akce bude realizována v červnu a červenci letošního roku. V části prostor pod touto střechou se nachází 2 pokoje, ve kterých je ubytováno 10 studentů, což neodpovídá vyhlášce č. 410/2005 Sb., MZ v dohodě s MŠMT a MPSV o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělání dětí a mladistvých. Pokoje se nachází na severní straně objektu, což není vzhledem k pohodě ubytovaných optimální. Škola uplatnila požadavek na realizaci vestavby pokojů v celém půdním prostoru. K tomuto požadavku předložila skicu možné dispozice rozmístění pokojů a sociálního zařízení. OM vyslovil pochybnosti o účelnosti a reálnosti tohoto řešení. K této záležitosti se uskutečnila schůzka za účasti zástupců školy, OM, OŠMS a Martiny Matějkové. Bylo dohodnuto, že OM prověří návrh školy. OM zajistil posouzení přeložené skici. Následovalo jednání za účasti zástupců školy a OM, projektanta OM a autora skici navrhující vestavbu v celé ploše půdního prostoru. Výsledkem jednání bylo konstatování, že realizace podle skici není reálná (návrh nerespektuje požadavky stanovené platnou legislativou, prostory získané při dodržení podmínek legislativy by neodpovídaly vynaloženým prostředkům - nutnost poměrně zásadních úprav nosných částí krovu, stropních konstrukcí, respektování stojek krovu, omezení reálného využití prostoru šikmými částmi střechy). Bylo dohodnuto, že je možné přemístit stávající dva pokoje v části půdního prostoru na jižní stranu objektu s tím, že budou nahrazeny čtyřmi pokoji o předpokládané kapacitě 8 ubytovaných.
Návrh řešení OM navrhuje v návaznosti na akci Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie, Velké Meziříčí - Oprava střechy Domova mládeže realizovat novou akci Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie, Velké Meziříčí - Stavební úpravy Domova mládeže. V rámci této nové akce budou zrušeny stávající dva pokoje na severní straně střešní části budovy domova mládeže a zřízeny čtyři nové pokoje na straně jižní s přístupovou chodbou na severní straně bez sociálního zařízení. OM zajistí zpracování projektové dokumentace a zahájí stavební řízení. Akce by byla realizována po opravě střechy. V rámci opravy střechy bude provedena výměna krytiny, ošetření krovu proti cizopasníkům a dřevokazným houbám, instalace pojistných folií a další práce, které vytvoří předpoklady pro stavební úpravy k vybudování třech nových pokojů. Financování akce je navrhováno v rámci schváleného rozpočtu kraje pro rok 2005, Kapitola nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným opatřením.
Odbor školství, mládeže a sportu: Souhlasí s navrhovaným opatřením. Výstavbou nových pokojů dojde k náhradě kapacit, které byly zrušeny v souvislosti s opravou střechy. Kapacita domova mládeže je a bude plně využívána i po předpokládaném poklesu počtu žáků.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení nové investiční akce ,,Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie Velké Meziříčí - Stavební úpravy DM" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz