Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-09

RK-20-2006-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-20-2006-09
NázevSouhlas se stavbou chodníku v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Světlá nad Sázavou se žádostí o vyjádření k opravě chodníku v ulici Nádražní ve Světlé nad Sázavou. Oprava by měla spočívat v rozebrání původní plochy z dlažebních kostek, vyrovnání propadlých míst, včetně sklopených obrubníků a opětovné položení dlažby. Chodník je situován na pozemku par. č. 1068/3 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou při silnici II/347.
Pozemek par. č. 1068/3 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrálním pracoviště Havlíčkův Brod na LV 216 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje vydat souhlas se stavbou spočívající v opravě části chodníku na pozemku par. č. 1068/3 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou. Dle sdělení Správy a údržby silnic Havlíčkův Brod by oprava chodníku měla probíhat souběžně s opravou vozovky s tím, že by stávající směrové a výškové poměry měly zůstat zachovány a po realizaci stavby by mělo dojít ke geometrickému zaměření a majetkoprávnímu vypořádání. Dle názoru OM by mohl být celý pozemek par. č. 1068/3- ost. plocha, ost. komunikace o výměře 511 m2 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou žadateli darován, neboť již nyní je zastavěn v minulosti vybudovaným chodníkem a nyní se chodník rekonstruuje. Návrh je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2., neboť město pozemek využije pro veřejně prospěšný účel - opravu stávajícího chodníku.
Darování pozemku předpokládá jako podmínku tohoto právního úkonu zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu.
Usnesení předpokládá schválit opravu chodníku na pozemku kraje, rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu rozhodnout darovat pozemek do vlastnictví města Světlá nad Sázavou.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod souhlasí s navrženou opravou chodníku v ul. Nádražní při silnici II/347 ve Světlé nad Sázavou za předpokladu realizace souběžně s opravou vozovky a majetkoprávního vypořádání pozemku.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním uvedeného pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s opravou chodníku v ulici Nádražní ve Světlé nad Sázavou, kterou bude dotčen pozemek par. č. 1068/3 ve vlastnictví kraje;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování pozemku par. č. 1068/3 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 551 m2 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou zastavěný chodníkem do vlastnictví města Světlá nad Sázavou a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat městu Světlá nad Sázavou pozemek par. č. 1068/3 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 551 m2 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou zastavěný chodníkem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz