Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-06

RK-20-2006-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-20-2006-06
NázevNávrh na zařazení nové stavební akce "Dětský domov Kamenice n. Lipou - Oprava MaR plynové kotelny a TRV" do rozpočtu kraje
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu využívaného Dětským domovem Kamenice nad Lipou, V. Nováka 305, 394 70 Kamenice nad Lipou. V objektu dětského domova jsou ubytovány děti do 6-ti let stáří. Plynová kotelna včetně měření a regulace zde byla dokončena v roce 1999. V současné době je MaR zcela nefunkční, co má za následek nedostatečné vytápění některých ložnic a koupelen v objektu.
Vzhledem k výše popsanému stavu, po poradě s vedoucím oddělení správy realit a po prohlídce přímo na místě bylo konstatováno že je potřebné začít s pracemi na odstranění tohoto stavu ještě před započetím topného období na podzim.
Návrh řešení Návrh předpokládá:
* Provést opravu měření a regulace plynové kotelny, úpravu topenářské části kotelny a provést regulaci vytápění jednotlivých místností
* zdrojově akci krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M2 schváleného rozpočtu
OM navrhuje zařazení nové akce "Dětský domov Kamenice n. Lipou - Oprava MaR plynové kotelny a TRV", do přílohy M2, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek.
Schválením navrhovaného opatření dojde k odstranění popsaného stavu.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s návrhem usnesení s tím, že finanční krytí akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M2.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí s návrhem majetkového odboru. Akce "Rekonstrukce plynového topení včetně výměny topných těles" byla zařazena do oprávněných požadavků na stavební investice této organizace již v roce 2005.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení nové akce "Dětský domov Kamenice n. Lipou - Oprava MaR plynové kotelny a TRV", do přílohy M2 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích na kapitole Nemovitý majetek
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz