Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2006-20

RK-19-2006-20.doc  RK-19-2006-20pr1.xls
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-19-2006-20
NázevZměny ve školském rejstříku
Zpracoval K. Ubr, Z. Nouzová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuŘeditelka základní školy a ředitel střední školy, které jsou uvedeny v příloze 1, zaslali na OŠMS žádosti o změnu zápisu školy nebo školského zařízení ve školském rejstříku v mimořádném termínu. Tyto změny jsou blíže specifikovány v příloze 1 a jsou koncepčního charakteru - zařazení školského zařízení včetně místa poskytovaného vzdělávání nebo školských služeb (shoda mezi zápisem v rejstříku škol a skutečným stavem dle platných právních předpisů) a změna nejvyššího povoleného počtu žáků v oborech základní školy a pomocné školy.
Na základě schváleného zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) § 143 odst. 1, 2, a 3 a v souladu s Metodikou transformace sítě škol, předškolních a školských zařízení na školský rejstřík č.j. 28 778/2004-21 rozhoduje o změnách uvedených v příloze 1 krajský úřad (zařazení nového školského zařízení, místa poskytovaného vzdělávání nebo školských služeb u školského zařízení a stanovení nejvyššího povoleného počtu žáků u oborů).
Návrh řešení OŠMS navrhuje radě kraje předložit zastupitelstvu kraje k posouzení záměry změn ve školském rejstříku uvedené v materiálu RK-19-2006-20, př. 1.
K záměrům změn v zařazení škol a školských zařízení zřizovaných krajem se bude zastupitelstvo kraje vyjadřovat jako zřizovatel (dle § 145 výše uvedeného zákona je součástí návrhu souhlas zřizovatele pokud je navrhovatelem příspěvková organizace).
Dále navrhujeme, aby rada kraje uložila OŠMS předložit žádosti o změny ve školském rejstříku škol a školských zařízení zřizované krajem na příslušný správní orgán (krajský úřad), pokud zastupitelstvo kraje vysloví souhlas s příslušným záměrem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje souhlasit se záměry změn ve školském rejstříku škol zřizovaných krajem Vysočina označených v materiálu RK-19-2006-20, př. 1 kódy 1A, 1B, 2A, 2B, a
ukládá
OŠMS předložit žádosti o změny ve školském rejstříku škol a školských zařízení zřizované krajem na příslušný správní orgán, pokud zastupitelstvo kraje vysloví souhlas se změnami.
Odpovědnost OŠMS
Termín do konce července 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz