Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2006-10

RK-19-2006-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-19-2006-10
NázevVýjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, příspěvkové organizace v Moravských Budějovicích, návrh koncepčního řešení
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuHasičský záchranný sbor kraje Vysočina plánuje v lokalitě Moravské Budějovice přemístění stávající stanice do nové lokality. Mělo by jít o výstavbu nové stanice. Vedení HZS KV se obrátilo na kraj s dotazem, zda kraj Vysočina neuvažuje také o změně pro výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina.
ZZS KV sídlí v Moravských Budějovicích v pronajatých prostorách, které ne zcela vyhovují potřebám zejména s ohledem na některé chybějící prostorové zázemí, komplikované spojení mezi prostory posádky a garážemi a problematickému výjezdu sanitek.
Podrobnější popis stávající situace a vymezení požadavků na prostoty výjezdového stanoviště jsou uvedeny v materiálu RK-19-2006-10 př.1.
Návrh řešení OM společně s OSVZ a ZZS KV navrhuje zajistit pro výjezdové stanoviště ZZS KV v Moravských Budějovicích odpovídající podmínky novou výstavbou. Budova by byla realizována a umístěna v koordinaci se záměrem HZS KV. Toto řešení je koncepčně v souladu se zákonem č. 239/200 Sb. o integrovaném záchranném systému, který požaduje koordinovaný postup jeho složek při přípravě na mimořádné události a při provádění záchranných a likvidačních prací.
Návrh předpokládá schválit koncepční záměr výstavby nového výjezdové stanoviště ZZS KV v Moravských Budějovicích v koordinaci se záměrem HZS KV. Konkrétní podobu dostane koncepční záměr po konečném vymezení území pro výstavbu a zpracování podkladů pro stavební záměr, který bude předložen radě kraje ke schválení.
StanoviskaOSVZ: stanovisko bude předložena na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
koncepční záměr výstavby nového výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, příspěvkové organizace v Moravských Budějovicích v koordinaci se záměrem Hasičského záchranné sboru kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ředitel Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz