Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2006-07

RK-19-2006-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-19-2006-07
NázevSouhlas se stavbou chodníku, uložení kabelu VO a darování pozemku v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s výstavbou chodníku a uložení kabelu veřejného osvětlení u silnice II/346 v intravilánu obce Kámen.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem pozemku par. č. 1318 - ost. pl., silnice o výměře 12 509 m2 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen, který vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Havlíčkův Brod na LV 142 pro uvedené k. ú. a obec.
Obec Kámen hodlá vybudovat na tomto pozemku chodník a do chodníku uložit kabel veřejného osvětlení a z tohoto důvodu se obrátila na kraj se žádostí o souhlas s provedením této stavby. Obec počítá s tím, že po dostavění chodník nechá na své náklady zaměřit stavbu geometrickým plánem a převezme zastavěnou část pozemku do svého vlastnictví. Zřízení věcného břemene pro uložení kabelu veřejného osvětlení by potom nebylo možné pro shodu vlastníka pozemku a oprávněného z věcného břemene.
Návrh řešení Protože stavba má řešit zvýšení bezpečnosti silničního provozu, doporučuje odbor majetkový po konzultaci se SÚS Havlíčkův Brod vyslovit souhlas se stavbou chodníku a s uložením kabelu veřejného osvětlení na pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kamen u Habrů a obci Kámen. Pro sjednocení vlastníka stavby a pozemku, na kterém bude chodník postaven doporučuje odbor majetkový provést po jeho dostavění majetkoprávní vypořádání zastavěné části uvedeného pozemku.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen, souhlasit s uložením kabelu veřejného osvětlení do tohoto pozemku, rozhodnout zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části tohoto pozemku do vlastnictví obce Kámen a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část uvedeného pozemku odděleného geometrickým plánem, vyhotoveným na náklady obce Kámen do vlastnictví obce Kámen.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod vyslovila dne 23. 5. 2006 souhlas se stavbou chodníku i s uložením inženýrské sítě do pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen;
* s uložením kabelu veřejného osvětlení do pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kámen a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 1318 v k. ú. Kámen u Habrů a obci Kámen z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kámen.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz